fbpx

Ο Leclerc μπορεί η Ferrari όχι – Ο Hamilton «κλείδωσε» πρωτάθλημα!

Ο Leclerc μπορεί η Ferrari όχι – Ο Hamilton «κλείδωσε» πρωτάθλημα!

Ο …μικρός Μονεγάσκος ήταν τελικά το πρόσωπο της ημέρας για ακόμα μια φορά στο πρωτάθλημα της F1. Το πρόσωπο της ημέρας για όσους ξέρουν να «βλέπουν» και αυτό επειδή όλα τα ΜΜΕ έμειναν στην απίθανη σύγκρουση Vettel  – Verstappen και ούτε καν στην αναμενόμενη νίκη Hamilton που ουσιαστικά «κλείδωσε» το πρωτάθλημα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η Ferrari που ανακηρύχθηκε και επίσημα έργο τέχνης

 

Όμως ο ο Charles Leclerc, γέννημα – θρέμμα του Μονακό, έκανε απίστευτα πράματα για έναν ακόμα αγώνα με αποκορύφωμα την προσπέραση του Verstappen  αμέσως μετά το pit-stop, κάτι που έδειξε ότι ο …μικρός όχι μόνο έχει κότσια αλλά γνωρίζει καλά τον χειρισμό του μονοθεσίου, όμως με μια ομάδα που όπως φαίνεται δεν μπορεί να του προσφέρει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο.

 

 

Ο Charles Leclerc ήταν πίσω από τον Verstappen όταν μπήκαν μαζί στα pit. Έμεινε μπροστά του μέχρι την στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας, με την Red Bull να δείχνει ανώτερη.

 

 

Όπως παραδέχτηκε η Ferrari μέσω του Binotto που τόνισε ότι η ομάδα ήταν σε μειονεκτική θέση σε εκείνο το σημείο επειδή ο Verstappen θα μπορούσε να αντιδράσει σε ότι και να έκαναν: “Γνωρίζαμε ότι στην ενδοεπικοινωνία είπαν στο Max να κάνει το αντίθετο από τον Charles και αν είχε σταματήσει, o Max θα έμενε εκτός και απλά θα φέρναμε τον Charles πίσω απ’ όλους. Πιθανόν αυτή να μην ήταν η σωστή επιλογή. Νομίζω ότι δεν είχαμε πραγματικά καμία επιλογή τότε.  Προσπαθούσαμε να μείνουμε μπροστά, αλλά μόλις ο Max σταμάτησε κοιτάξαμε όλα μας τα δεδομένα και ήταν ακόμα καλά για εμάς να σταματήσουμε ξανά. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να σταματήσουμε νωρίτερα, επειδή οι άλλοι θα εμένα εκτός και θα χάναμε όλο μας το πλεονέκτημα».

 

 

Δηλώσεις που δείχνουν τα συνεχόμενα λάθη της Ferrari που ευτυχώς για τους «κόκκινους» καταφέρνει να μειώσει ο Charles Leclerc αντίθετα με τον Sebastian Vettel!

 

 

Όμως η ιστορία γράφει το νικητή που επειτα από έναν αψεγάδιαστο αγώνα και αφού εκμεταλλεύτηκε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Lewis Hamilton πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο Grand Prix της Βρετανίας, πανηγυρίζοντας μαζί με τους χιλιάδες φαν που τον αποθέωναν και ουσιαστικά «κλείδωσε» ένα ακόμα πρωτάθλημα!

Με αυτή τη νίκη, ο Βρετανός έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας, καθώς έγινε ο πολυνίκης του Silverstone. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο team-mate του Valtteri Bottas, με τη Mercedes να αποδεικνύει σε ένα ακόμη GP ότι έχει με διαφορά το καλύτερο μονοθέσιο στο grid.

 

 

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Charles Leclerc, με τον νεαρό Μονεγάσκο να κλείνει την ψαλίδα στη βαθμολογία και να πλησιάζει τους Verstappen και Vettel. Οι δύο τελευταίοι ήταν οι πρωταγωνιστές του βρετανικού GP λόγω της επαφής που είχαν στον 37ο γύρο.

 

 

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Gasly, με τον Γερμανό της Ferrari να μένει εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας, απογοητεύοντας εκ νέου τους οπαδούς της Ferrari.

Οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι αυτός ήταν ο υπαίτιος του ατυχήματος, με τον Sebastian να παραδέχεται ότι έφταιξε και να ζητάει συγνώμη από την ομάδα και τους μηχανικούς του. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα κατευθύνθηκε προς τη μεριά του Verstappen, του έδωσε το χέρι και απολογήθηκε για τη λανθασμένη κίνησή του.

Ο Lewis Hamilton έχει ξεφύγει στη βαθμολογία με 223 βαθμούς, ακολουθεί ο Valtteri Bottas με 184, ο Max Verstappen με 136, ο Sebastian Vettelμε 123 και ο Charles Leclerc με 120.