fbpx

Τι κάνεις λάθος και κρυώνεις στη μηχανή τον χειμώνα

Τι κάνεις λάθος και κρυώνεις στη μηχανή τον χειμώνα

Όταν είναι χειμώνας και είσαι από τους all weather μηχανόβιους γνωρίζεις πολύ καλά ότι κάτι …λίγο κρυουλάκι θα το φας! Τι γίνεται όμως όταν κρυώνεις πραγματικά πάνω στη μηχανή σου ενώ είσαι ντυμένος σαν κρεμμύδι; Κάποιο λάθος κάνεις και το κρύο περνά και σε πιρουνιάζει…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγείς γρήγορα τον χειμώνα και κρυώνεις λιγότερο! Πόσο ισχύει ο …χρησμός των μηχανόβιων

 

Δες λοιπόν ποια λάθη μπορεί να έχεις κάνει:

 

  1. Λάθος παπούτσι

Ακόμα και αν μην φοράς μπότες για μηχανή τότε μπορείς να μη κρυώνεις. Φρόντισε ειδικά τις κρύες μέρες να μην καβαλάς τη μηχανή σου με αθλητικά ή sneakers ή κάποιο άλλο παπούτσι έκτος από μπότα.

 

 

  1. Λάθος κάλτσες

Επειδή τελευταία υπάρχει η μόδα της κοντής κάλτσας και του ….γυμνού αστραγάλου για να είσαι μέσα στη μόδα φοράς αθλητικά παπούτσια με κοντή κάλτσα ασχέτως αν η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς! Και είναι λογικό να κρυώνεις αφού παγωμένα πόδια σημαίνει και παγωμένο σώμα.

 

  1. Ακατάλληλα γάντια

Αν φοράς οτιδήποτε άλλο γάντι εκτός από εκείνα της μηχανής –τα χειμερινά εννοείται- τότε τα χέρια ξυλιάζουν και φυσικά η οδήγηση γίνεται επικίνδυνη.

 

 

  1. Φοράς λίγα μέσα από το μπουφάν

Το μάλλινο ή το μακό μπλουζάκι που μπορεί να φοράς κάτω από το χειμερινό μπουφάν της μηχανής είναι βέβαιο ότι δεν κρατάει θερμοκρασία. Μπορεί όταν πας στη δουλειά σου να αισθάνεσαι άνετα αλλά μέχρι να φτάσεις θα ξεπαγιάσεις. Προτίμησε ισοθερμικό μπλουζάκι και ένα φούτερ με κουκούλα που όχι μόνο θα συμπληρώσει τη «μόνωση» του μπουφάν της μηχανής αλλά η κουκούλα θα λειτουργήσει και ως κασκόλ κλείνοντας καλά τον λαιμό ώστε να μην μπαίνει αέρας.

 

  1. Δεν φοράς το κατάλληλο μπουφάν

Μπορεί το μπουφάν που φοράς να είναι κατάλληλο για το χιονοδρομικό για τη μηχανή όμως δεν είναι. Χώρια που δεν έχει τις προστασίες που έχουν τα μπουφάν για μηχανή δεν αντέχει και στην ένταση του παγωμένου αέρα που η ένταση του πολλαπλασιάζεται όταν οδηγάς τη μηχανή σου.

 

 

  1. Έχεις ανοικτούς τους αεραγωγούς του κράνους

Είναι πολλές φορές που ξεχνιούνται ανοιχτοί από το καλοκαίρι. Μάλιστα σε μερικά κράνη είναι δυσδιάκριτο πότε είναι κλειστοί και πότε ανοιχτοί. Έλεγξε και φρόντισε να τους κλείσεις αν έχουν ξεχαστεί ανοιχτοί.

 

Και να θυμάσαι ότι το καλό και όχι βαρύ ντύσιμο είναι σημαντικό για την ασφάλεια σου αφού όταν κρυώνεις δεν μπορείς να οδηγήσεις σωστά τη μηχανή και ούτε να ανταποκριθείς σωστά σε έκτακτη κατάσταση.