fbpx

Όπως φαίνεται στη Yamaha χρειάζονται …ψυχολόγο! – Θρίαμβος Morbidelli στο Σαν Μαρίνο!

Όπως φαίνεται στη Yamaha χρειάζονται …ψυχολόγο! – Θρίαμβος Morbidelli στο Σαν Μαρίνο!

Η γαλάζια και γκρι εικόνα της εκκίνησης, δηλαδή της Yamaha και της θυγατρικής της Petronas, για ακόμα μια φορά έγινε …αέρας αποδεικνύοντας ότι συνολικά στη Yamaha υπάρχει θέμα …ψυχολογίας!

Σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο απουσιάζει ο επί χρόνια πρωταθλητής Marc Marquez θα περίμενε κανείς ότι η Yamaha εύκολα θα το είχε «κλειδώσει» από την αρχή. Το αντίθετο μάλιστα οι αναβάτες και της μητρικής και της θυγατρικής Yamaha δείχνουν «λίγοι» να ανταποκριθούν στη πίεση της ημέρας των αγώνων!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι διδάσκει το τρομερό ατύχημα στο MotoGP της Αυστρίας σε μας τους απλούς μοτοσικλετιστές!

 

Μάλιστα χθες ο Quartararo έχασε την πρωτοκαθεδρία της γενικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος από τον Dovizoso ο οποίος τερμάτισε μόλις πέμπτος κάνοντας έναν χαλαρό αγώνα και με τον ίδιο τον Γάλλο να έχει δύο πτώσεις στο αγώνα!

 

 

Τι συμβαίνει στη Yamaha; Γιατί οι αναβάτες της επικρατούν συνήθως στα προκριματικά και …χάνονται στον αγώνα; Το σίγουρο είναι ότι η μοτοσικλέτα δεν φταίει. Η Μ1 είναι η ίδια και στα προκριματικά και στον αγώνα και σίγουρα δεν καταλαβαίνει αν υπάρχει κόντρα αγώνα ή μάχη εναντίον του χρόνου, επομένως το θέμα εντοπίζεται στη ψυχολογία των αναβατών της Yamaha!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Vinalles που ενώ θριαμβεύει στα προκριματικά χάνεται στους αγώνες!

 

 

Χθες στο  ο Franco Morbidelli  έκανε πράξη το όνειρό του και κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία! Ο Morbidelli μαζί με τον Valentino  Rossi ήταν οι δύο οδηγοί της Yamaha που «διασώθηκαν» από την εργοστασιακή και δορυφορική ομάδα!

Ο Morbidelli έκανε δυνατή εκκίνηση και πήρε την πρώτη θέση, την ώρα που ο poleman Maverick Vinales «χανόταν» από τα πρώτα μέτρα του αγώνα! Ο Ιταλός έκανε από την αρχή διαφορά από τον Valentino Rossi που επίσης ήταν εξαιρετικός, παρά τα 41 του χρόνια!

 

 

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Pecco Bagnaia και ο Joan Mir ήταν αυτοί που ανέβασαν πολύ το ρυθμό τους. Πρώτος ο Bagnaia πέρασε τον Mir και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ένα γύρο αργότερα πέρασε και τον Valentino Rossi, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της Ducati.

Ο Rossi, που κυνηγούσε το 200ο βάθρο της καριέρας του, έκανε στον προτελευταίο γύρο και στον προηγούμενο από αυτόν τα καλύτερα περάσματά του όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Joan Mir είχε το κάτι παραπάνω στο τέλος και τρεις στροφές πριν το τέλος του άρπαξε την τρίτη θέση και το τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

 

Φανταστικός ήταν και ο Bagnaia που προέρχεται από τραυματισμό. Ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, δείχνοντας ότι μόνο «πυροτέχνημα» δεν ήταν η παρουσία του στην Ισπανία.

Από την άλλη, την παράσταση στο γκαράζ της Suzuki την έκλεψε ο Joan Mir με το δεύτερο βάθρο του στην κατηγορία, μετά τη δεύτερη θέση του στον πρώτο αγώνα της Αυστρίας.

 

 

Χαρούμενος για τους μαθητές του ήταν ο Valentino Rossi, όχι όμως και για το ότι έχασε στο τέλος την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο μπροστά στους σχεδόν 10.000 οπαδούς που βρέθηκαν στην πίστα.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Fabio Quartararo που είχε δυο πτώσεις!

Στους τελευταίους δυο γύρους ο Alex Rins έχασε πολύ από τη δυναμική που είχε νωρίτερα και τελικά πήρε την πέμπτη θέση.

 

 

Επόμενος αγώνας 20 Σεπτεμβρίου Σαν Μαρίνο