fbpx

Έτσι θα κάνεις τα παραδοσιακά ιταλικά τορτελίνια με σάλτσα βασιλικού!

Έτσι θα κάνεις τα παραδοσιακά ιταλικά τορτελίνια με σάλτσα βασιλικού!

Τα τορτελίνι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιταλικής γαστρονομίας. Γεννήθηκαν στην Ιταλική περιοχή της Emilia και πιο συγκεκριμένα στην Bologna και τη Modena και μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους, όμως ο πιο παραδοσιακός ιταλικός τρόπος είναι με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και βασιλικό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι κάνεις τα τορτελίνια ελαφριά με τη πιο γνήσια Ιταλική συνταγή

 

Σημασία βέβαια έχει η σάλτα και η επιλογή των τορτελίνι που πρέπει να είναι με γέμιση τυριών.

Δες πως τα φτιάχνεις

 

Υλικά

1 πακέτο τροτελίνι με τυρία

1 πακέτο πελτέ ντομάτας

1 μεγάλη ντομάτα ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας

4 Φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένος

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμυδι

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα

Μια πρέζα ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.

Σoτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την τομάτα, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά σε κανονική φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράζει η σάλτσα μέχρι να ετοιμάσουμε τα τορτελίνια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζει το νερό να βράσει.

Μόλις βράσει το νερό ρίχνεις μέσα τα τορτελίνια.

Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνεις και ρίχνεις μέσα στη κατσαρόλα την σάλτσα και ανακατεύεις προσθέτοντας την παρμεζάνα!