fbpx

Δες τι πρέπει να προσέξεις αν πεθύμησες τη μηχανή σου από το «παρκάρισμα» του χειμώνα!

Δες τι πρέπει να προσέξεις αν πεθύμησες τη μηχανή σου από το «παρκάρισμα» του χειμώνα!

Αν είσαι από εκείνους που δεν πολυκυκλοφορούν τη μοτοσικλέτα τους τον χειμώνα ή την είχες αποθηκεύεις να …ξεχειμωνιάσει, τότε θα πρέπει να προσέξεις ορισμένα σημαντικά πράματα πριν ξαμοληθείς στους δρόμους.

Και δεν μιλάμε τόσο για τα τεχνικά, αφού μια επίσκεψη από τον μηχανικό σου είναι επιβεβλημένη, ώστε να γίνει ένας έλεγχος.

Μιλάμε για τις «ταρζανιές» που μπορεί να προκληθείς να κάνεις, αφού την έχεις πεθυμήσει τόσους μήνες παρκαρισμένη! Τη νιώθεις και επειδή είναι βέβαιο ότι θα σου έχει λείψει το εργαλείο σου για πολλούς μήνες, αποφασίζεις να της ρίξεις μερικές …γκαζιές…

Αν λοιπόν μπεις στο πειρασμό να τραβήξεις το γκάζι και να τις …δώσεις, από την πρώτη ή δεύτερη μέρα που θα την «ξεπαγώσεις» μη το κάνεις. Ο λόγος είναι απλός και ίσως δεν τον πιάνει το μυαλό σου:

Σκέψου ότι για πέντε ή έξι τουλάχιστον μήνες δεν είχες οδηγήσει τη μηχανή σου κάτι που σημαίνει ότι ξεσυνήθισες. Λένε ότι η οδήγηση δεν ξεχνιέται και αυτό είναι αλήθεια, όμως αλήθεια είναι επίσης ότι μιλούν για την ομαλή και απλή οδήγηση και όχι να οδηγήσεις τη μηχανή σου στα όρια της, μετά από έξι μήνες που έχεις να τη καβαλήσεις.

Οδήγησε λοιπόν ομαλά τη μηχανή σου και σταδιακά ανέβαζε, ώστε να την ξανασυνηθίσεις και να ξαναγνωριστείς μαζί της.

Μη ξεχνάς ότι πέντε ή έξι μήνες είναι πολλοί, όσο και αν δεν σου φαίνονται!