fbpx

Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος να μην κάνεις συνέχεια καυτό ντούζ!

Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος να μην κάνεις συνέχεια καυτό ντούζ!

Ένα καυτό ντουζ είναι χαλαρωτικό και κανείς δεν αμφιβάλει γι αυτό. Ωστόσο επιστημονικές έρευνες προτρέπουν τους άντρες να μην κάνουν συνεχώς καυτά ντουζ.

Ο λόγος είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα η έκθεση της ευαίσθητης ανδρικής περιοχής σε αυτές προκαλεί σημαντκά προβλήμaτα στην ανδρική γονιμότητα και μειώνει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ανδρικού σπέρματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 4 must tips για γρήγορη και τέλεια περιποίηση όλου του σώματος σου!

 

Αυτό συμβαίνει γιατί οι όρχεις, για να λειτουργήσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες, πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή του σώματος. Η φύση, έχει προνοήσει να τους προστατέψει, περικλείοντάς τους στο όσχεο, το οποίο είναι από τις λίγες περιοχές του δέρματος που δεν καλύπτεται με λίπος γιατί δεν πρέπει να λειτουργεί θερμομονωτικά – αντίθετα, πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη δροσιά του περιβάλλοντος, προκειμένου το… εργοστάσιο παραγωγής σπερματοζωαρίων να «δουλεύει» καλά. O σύγχρονος όμως τρόπος ζωής συχνά εκθέτει την ευαίσθητη περιοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες της ευαίσθητης περιοχής των ανδρών μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: από το να φοράει κανείς συχνά στενά παντελόνια και στενά εσώρουχα από συνθετικά υφάσματα, που υπερθερμαίνουν τα γεννητικά όργανα και φέρνουν τους όρχεις κοντά στους μηρούς αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία τους και προκαλώντας μείωση της κινητικότητας του σπέρματος, μέχρι το να εργάζεται κοντά σε κάποια εστία θερμότητας όπως π.χ. συμβαίνει με τους μάγειρες ή τους ψήστες.

Οι γιατροί όμως επισημαίνουν πως και τα ζεστά και καυτά ντους και μπάνια έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και τονίζουν πως πρέπει όλοι  οι άνδρες να αποφεύγουν να κάνουν συστηματικά ντους με ζεστό νερό και κυρίως θα πρέπει να αποφεύγουν να γεμίζουν τη μπανιέρα με ζεστό νερό και να βυθίζονται σε αυτή για πολύ ώρα ή να κάνουν με μεγάλη συχνότητα χαμάμ ή σάουνα σε σπα.