12 μυστικά για να απολαύσεις την πιο τέλεια μπύρα!
0 comments
Λέμε ότι σαν την παγωμένη μπύρα δεν υπάρχει, όμως πρέπει να είναι παγωμένη ή απλώς δροσερή για να σε ξεδιψάσει και να την απολαύσεις;Αυτό είναι ένα από τα 12 ερωτήματα που απαντούν τα 12 tips για να μάθεις (αν δεν ξέρεις) να πίνεις σωστά και να απολαμβάνεις όλη τη γεύση της μπύρας αφού η θερμοκρασία είναι ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την γευστική αίσθηση μιας σωστής μπύρας.
Δες λοιπόν ποια είναι τα 12μυστικά για να απολαμβάνεις σωστά το κάθε είδος μπύρας:
- Κανένα άλλο ποτό δεν προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία σε στυλ και γεύσεις. Μπύρες δυνατές, ελαφριές, σκούρες ή ξανθές, πικρές και γλυκιές, φρουτώδεις ή γεμάτες από λυκίσκο. Βρετανία, Βέλγιο, Βαυαρία, Σκανδιναβία, Τσεχία, ΗΠΑ, Αυστραλία, αλλά και Ινδία διαθέτουν τα δικά τους στυλ και τις δικές τους ιδιαιτερότητες.
- Επέλεξε μια καλή βαρελίσια γιατί αυτές οι μπύρες δεν ταξιδεύουν εύκολα και δεν αλλοιώνεται η γεύση τους.
- Κάποιες μπύρες επαναζύμωσης στην φιάλη παλαιώνονται και γίνονται υπέροχες με το χρόνο όμως οι περισσότερες πίνονται όσο το δυνατόν πιο φρέσκες.
- Οι ελαφριές μπύρες είναι εξίσου γευστικές και ενδιαφέρουσες όπως και οι πιο δυνατές. Οι βαριές μπύρες είναι κατάλληλες για τον χειμώνα πριν ή μετά από ένα γεύμα. Το καλοκαίρι στην μπυραρία ή στο μπαρ οι πιο ελαφριές όπως οι σιταρένιες είναι η κατάλληλη επιλογή
- Οι υψηλόβαθμες μπίρες καλύτερα να πίνονται μετά τις ελαφριές επειδή δίνουν τη γεύση τους για περισσότερο χρονικό διάστημα
- Το σερβίρισμα της μπύρας είναι μια τέχνη με λίγους και εύκολους κανόνες. Το πίνειν από τη φιάλη ή από το κουτάκι αφορά κυρίως τα παγωμένα αναψυκτικά όπου η γεύση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όσο η δροσιά. Κράτα το μπουκάλι σε γωνία 45 μοιρών σταθερά και ίσιωσε το μόλις η μπύρα φτάσει λίγο πάνω από τη μέση του ποτηριού. Ολοκλήρωσε το γέμισμα του με συνεχή ροή στο κέντρο του.</
- Η σωστή θερμοκρασία είναι σημαντική για να νιώσεις όλη τη γεύση. Οι μπύρες υψηλής ζύμωσης αναδεικνύουν την γεύση και τα αρώματα τους συνήθως στους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ή σε θερμοκρασία δωματίου. Οι lagers πίνονται πιο παγωμένες στους 4 με 6 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες «κλέβουν» από την γεύση και τα αρώματα της μπύρας ακόμα και αν η μπύρα είναι υπέροχη.</
- Το κατάλληλο ποτήρι για το στυλ της μπύρας εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόλαυση. Το κολονάτο της Pils η κλασσική κούπα η βρετανική πίντα και τα ποτήρια με ανοιχτό στόμιο (σαν δισκοπότηρο) είναι τα πιο δημοφιλή και καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες.
- Οχι στο παγωμένο ποτήρι. Ο λεπτός πάγος που δημιουργείτε μέσα στο ποτήρι αλλοιώνει την γεύση της μπύρας και καταστρέφει τον αφρό της
- Ξέπλυνε το ποτήρι με κρύο τρεχούμενο νερό πριν το γεμίσεις μπύρα. Μην το σκουπίσεις. Ακόμα καλύτερα ξέπλυνε το καθαρό ποτήρι μέσα σε παγωμένο νερό και έχεις το τέλειο σερβίρισμα
- Για να κάνεις τον αφρό που θέλεις ρύθμισε την απόσταση μεταξύ φιάλης (ή κουτιού) και ποτηριού κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος.
- Για να σταματήσεις την υπερχείλιση του αφρού στο ποτήρι απλά άγγιξε με το δάχτυλο ή τα χείλη σας την άκρη του ποτηριού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Αν έχεις βάλει τη ζωή σου στην …αναμονή περιμένοντας μάθε ότι κάνεις λάθος
E-Food: Μεγάλα κέρδη - Μεγάλη απληστία! Ο συνδυασμός που άγγιξε και τους ντιλιβεράδες!
Ο Τζάστιν Μπίμπερ προκαλεί τον Τομ Κρουζ σε πάλη στο «κλουβί» του UFC!
Ο «Τζέιμς Μποντ» απαρνήθηκε το βρετανικό του διαβατήριο - Είναι πλέον Αμερικάνος!
Κι όμως το κλασικό Mini μπορεί να γίνει και ηλεκτρικό
Γιατί η NSA αποκάλυψε ότι βρήκε σοβαρό κενό ασφαλείας στα Windows 10;