fbpx

Η αυτοκτονία της Ferrari δείχνει τον δρόμο της επιλογής!

Η αυτοκτονία της Ferrari δείχνει τον δρόμο της επιλογής!

Αυτό που έγινε στη Βραζιλία δεν θα μπορούσε να το χωνέψει και το πιο πονηρό μυαλό της F1! Η σύγκρουση των δύο Ferrari λίγους γύρους πριν το τέλος δείχνει ότι η ιταλική ιστορική ομάδα θα πρέπει να επιλέξει αν θέλει να πρωταγωνιστήσει την επόμενη χρονιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα είναι η F1 από το 2021 – Νέοι κανονισμοί και μονοθέσια

 

Να επιλέξει ανάμεσα στους Leclerc και Vettel γιατί όπως φαίνεται το πρόβλημα εντοπίζεται στους πιλότους και όχι πλέον στο μονοθέσιο.

Ο «εμφύλιος» ανάμεσα στους δύο πιλότους που μαίνεται στην ομάδα είναι και η καταστροφή της. Ένας εμφύλιος που εξελίχθηκε και στον αγώνα της Βραζιλίας που έμελλε να λήξει χωρίς νικητή, καθώς μια επαφή ανάμεσα στα δύο μονοθέσια της Scuderia έφερε την καταστροφή οδηγώντας στην εγκατάλειψη και τους δύο πιλότους της.

 

 

Κρίνοντας από το video της σύγκρουσης, η ευθύνη βαραίνει τον S. Vettel η θέση του οποίου στην ομάδα του Μαρανέλο δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Ο αγώνας ήταν υπόθεση της Red Bull και του Max Verstappen αποδείχτηκε η νίκη στην πίστα Interlagos της Βραζιλίας.

 

 

Ο Ολλανδός πιλότος κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση και να πετύχει την 8η νίκη στην καριέρα του στη Formula 1 έχοντας κερδίσει κατά κράτος όσους πιλότους προσπάθησαν να τον… απειλήσουν.

 

 

Κατά τα άλλα ο αγώνας της Βραζιλίας είχε και άλλη δυνατή αυτή του Bottas. Όλα άρχισαν όταν ο κινητήρας της Mercedes AMG Petronas έσπασε H ακινητοποίηση του μονοθεσίου του Φινλανδού προκάλεσε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

 

 

Πάντως όσο βαρετός ήταν στην αρχή ο αγώνας τόσο ενδιαφέρον είχε στους τελευταίους γύρους.

Στο Sao Paolo η εκκίνηση ήταν καθαρή και δίχως απρόοπτα. Ο Verstappen έδειξε από την αρχή πως βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα και κρατώντας πίσω του τους Hamilton και Vettel. O Leclerc έδινε την δική του μάχη αφού λόγω ποινής είχε ξεκινήσει από την 14η θέση. Στον 8ο γύρο ο Ricciardo χάλασε τον αγώνα του μετά από άτσαλη μικρό-επαφή την ώρα που προσπερνούσε τον Magnussen και έφαγε ποινή 5 δευτερολέπτων.

Μέχρι τα μέσα του αγώνα όλοι οι οδηγοί είχαν κάνει το πρώτο τους pit-stop, οι περισσότεροι είχαν μέση γόμα, λίγοι (όπως ο Leclerc) σκληρή, με τον Hamilton από μαλακή να βάζει και αυτός μέση. O Verstappen είχε τα ηνία του αγώνα κρατώντας πίσω του τους Hamilton, Vettel και Bottas. Ο Albon είχε πίσω του τον Leclerc που κατάφερε να ανέβει 8 θέσεις.

O Leclerc ήταν εξαιρετικός κρατώντας για αρκετούς γύρους πίσω του τον Bottas που είχε το πλεονέκτημα της μέσης γόμας. Τελικά ο V6 της Mercedes παρέδωσε το πνεύμα του και στον 52ο γύρο ο αγώνας τελείωσε για τον Φινλανδό που βγήκε ελεγχόμενα εκτός πίστας. Ωστόσο, το safety car έφερε τα πάνω-κάτω και ευκαιρία για νέα pit-stops.

Στους τελευταίους γύρους υπήρξαν κάποιες καλές μονομαχίες όπως αυτή του Albon με τον Vettel. Πολύ δυνατός ο Leclerc… και αυτοκτονία των Ferrari που μετά από μια παιδιάστικη κόντρα είχαν επαφή καταστρέφοντας τον αγώνα τους.

Ανοησία! Safety car στην πίστα και ο Hamilton μπαίνει στα pits. Τα απίστευτα όμως συνεχίστηκαν με τον Albon να έχει επαφή με τον Hamilton  και o φετινός πρωταθλητής να τερματίζει πίσω από τον Gasly με τον Γάλλο να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο podium.

Έναν αγώνα πριν το τέλος ο Hamilton είναι πρωταθλητής με δεύτερο τον Bottas ενώ στη τρίτη θέση πέρασε ο  Verstappen και ακολουθεί ο Leclerc με 19 βαθμούς διαφορά.