fbpx

Εκπληκτική γιορτή για τα 90 χρόνια της Scuderia Ferrari

Εκπληκτική γιορτή για τα 90 χρόνια της Scuderia Ferrari

Ήταν όλοι εκεί: Οι πρωταθλητές, οι οδηγοί του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος στη Piazza Duomo στο Μιλάνο για να γιορτάσουν τα 90 Grand Prix της Ιταλίας, το νέο συμβόλαιο της Monza που θα φιλοξενεί αγώνες της F1 ως το 2024, αλλά και τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας Maranello.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Leclerc θυμίζει τον Niki Lauda είπε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari

 

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ferrari ήταν εκεί λοιπόν στην εκδήλωση «90 Χρόνια του Συναισθήματος», που διοργάνωσε η ACI (Italian Automobile Club).Παρέλαση οχημάτων παλαιών και νέων αλλά και η παρουσία οδηγών από τον ένδοξο παρελθόν αλλά και των Sebastian Vettel και Charles Leclerc (ο τελευταίος έρχεται από νίκη στο Βελγικό Grand Prix στο Spa-Francorchamps), κόσμησαν την εκδήλωση στην οποία βέβαια παρίσταντο και οι νέοι από την Ακαδημία οδηγών της Ferrari.

 

 

Από τους οδηγούς του παρελθόντος της Scuderia ξεχωρίσαμε τον Mario Andretti,τον Alain Prost, τον Jean Alesi, τον Gerhard Berger, τον Rene Arnoux, τον Eddie Irvine, τον Luca Badoer, τον Ivan Capelli, τον Giancarlo Fisichella, τον Kimi Raikkonen, τον Antonio Giovinazzi και τον Felipe Massa. Οι νέοι, από την Ακαδημία οδηγών της Ferrari (FDA) εκπροσωπήθηκαν από τους Giuliano Alesi, Callum Ilott, Mick Schumacher, Marcus Armstrong, Robert Shwartzman, Enzo Fittipaldi.

 

 

Παρόντες επίσης οι Luca di Montezemolo και Cesare Fiorio, ο Jean Todt, ο Stefano Domenicali και ο Maurizio Arrivabene, καθώς και ο αντιπρόεδρος Piero Ferrari, ο διευθύνων σύμβουλος Louis Camilleri μαζί με τη σημερινή διοίκηση καθώς και μια ομάδα από πρώην μηχανικούς από παλιά, μερικοί από τους οποίους είχαν προσληφθεί από τον ίδιο τον Enzo Ferrari.

 

 

Μετά την εκδήλωση, Vettel και Leclerc και ο υπεύθυνος της ομάδας Mattia Binotto πήγαν στο κατάστημα της Ferrari για μια ακόμη συνάντηση με τους οπαδούς της ομάδας. Από αύριο θα βρεθούν στη Monza για το Ιταλικό Grand Prix, στο οποίο η Scuderia Ferrari θέλει να λάμψει.