fbpx

Και όμως υπάρχει: Τουριστικό θέρετρο απαγόρευσε τα κινητά στη πισίνα

Και όμως υπάρχει: Τουριστικό θέρετρο απαγόρευσε τα κινητά στη πισίνα

Ορισμένα ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα χρησιμοποιούν τα social media προκειμένου να προσελκύσουν μελλοντικούς πελάτες. Αυτό δεν ισχύει, όμως για το  Ayana Resort and Spa στο Μπαλί της Ινδονησίας, το οποίο ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, απαγορεύοντας τα κινητά και τις ηλεκτρονικές συσκευές στους πελάτες τους όταν βρίσκονται στην πισίνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως είναι οι υπερπολυτελείς σουίτες του εντυπωσιακού resort στην ζούγκλα του Μπάλι

 

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στο νέο τους πρόγραμμα με την ονομασία “In The Moment”, με το οποίο ενθαρρύνουν τους επισκέπτες τους να «αποσυνδεθούν» από κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή.

Από τις 9 έως τις 5, τις καθημερινές, οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να φέρνουν μαζί τους τα smartphones τους στο χώρο της πισίνας. Όσοι δεν θέλουν να αφήσουν τα τηλέφωνά τους στο δωμάτιό τους για λόγους ασφάλειας, μπορούν να τα βάζουν σε ντουλάπια που κλειδώνουν, για όση ώρα κολυμπούν.

Η απαγόρευση δεν περιορίζεται μόνο στα smartphones, αλλά και στα iPads, στις ψηφιακές κάμερες, τα τάμπλετ, και τα Kindles.

«Σκοπός του River Pool είναι να δημιουργηθεί ένα μέρος ηρεμίας, όπου οι καλεσμένοι μας μπορούν να χαλαρώσουν πραγματικά και να ζήσουν τη στιγμή», αναφέρει στο CNNi για την πρωτοβουλία ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου.

Μάλιστα, έχουν φτιάξει και ειδικό κοκτέιλ με το όνομα “Digital Detox”.

Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για να διαβάσουν ένα βιβλίο ή περιοδικό ή απλά για να κάνουν ηλιοθεραπεία, ενώ το θέρετρο προσφέρει δραστηριότητες όπως τζένγκα, χαρτιά και σκάκι.

Ωστόσο, ενώ πολλοί ταξιδιώτες επιδιώκουν ευκαιρίες για να απέχουν από τα ηλεκτρονικά μέσα, δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να το κάνουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα φέτος η εταιρεία μάρκετινγκ OnePoll, το 53% των Αμερικανών δεν έχουν απενεργοποιήσει ποτέ τις συσκευές τους όσο ταξιδεύουν. Το φαινόμενο έχει και όνομα: “νομιμοφοβία”.

Ενώ η χρήση των κινητών στα ταξίδια γίνεται πολλές φορές από αναγκαιότητα –όπως για την λήψη οδηγιών, την επιβεβαίωση κρατήσεων κλπ- αρκετοί παραδέχονται ότι δεν μπορούν να «αποσυνδεθούν».

Το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έβλεπαν το κινητό τους τουλάχιστον μία φορά ανά ώρα, ενώ ταξίδευαν, ενώ το 14% το κοιτούσε τουλάχιστον δύο φορές.

ΠΗΓΗ: CNN