fbpx

Μάθε γιατί αυτό που σε κάνει εγωιστή ή αλτρουιστή δεν μπορείς να το αλλάξεις!

Μάθε γιατί αυτό που σε κάνει εγωιστή ή αλτρουιστή δεν μπορείς να το αλλάξεις!

Εγωιστής γεννιέσαι… δεν γίνεσαι! Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές που αναφέρουν ότι το ίδιο ισχύει και για τους αλτρουιστές. Ο διαχωρισμός αυτός των ανθρώπων είναι από γέννηση αναφέρουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδα του Κολεγίου στο Τζορτζτάουν των ΗΠΑ που τονίζουν ότι οι δύο κατηγορίες ανθρώπων έχουν διαφορετική δομή εγκεφάλου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι περίεργο σου συμβαίνει αν είσαι …έξυπνος!

 

Επομένως ο άνθρωπος γεννιέται είτε αλτρουιστής είτε εγωιστής. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται περισσότερο με τα συναισθήματα είναι μεγαλύτερο στους ανιδιοτελείς ανθρώπους  κάτι που τους βοηθά να αναγνωρίζουν τις ανάγκες των άλλων με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η αφορμή για την έρευνα ήρθε από ένα δωρητή νεφρών ο οποίος δώρισε το όργανό του σε έναν εντελώς άγνωστο χωρίς ανταμοιβή πριν από μια δεκαετία αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μειλ σε δημοσίευμά της.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι αυτό που έπαιξε ρόλο στην απόφαση του δωρητή ήταν η δομή του εγκεφάλου του. Οι επιστήμονες για να τεκμηριώσουν τη θεωρεία τους μελέτησαν τις μαγνητικές τομογραφίες 19 δωρητών νεφρών.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τη νευρική δραστηριότητα των δωρητών  καθώς επίσης και άλλων 20 ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν δωρίσει ποτέ κάποιο όργανό τους. Τα αποτελέσματα των μαγνητικών τομογραφιών αλλά και των τεστ συμπεριφοράς έδειξαν ότι οι δωρητές έχουν δομικές και λειτουργικές διαφορές στον εγκέφαλό τους  οι οποίες μπορεί να τους κάνουν πιο ευαίσθητους κατά μέσο όρο στα προβλήματα των άλλων.