fbpx

Έτσι θα κάνεις τα μακαρόνια με κιμά …θεϊκά!!!

Έτσι θα κάνεις τα μακαρόνια με κιμά …θεϊκά!!!

Τα μακαρόνια με κιμά, είναι ένα εργένικο φαγητό και σίγουρα μπορείς να το τελειοποιήσεις δίνοντας του μια γκουρμέ διαφορετική γεύση. Μια μακαρονάδα που έχει την δική της μοναδική ιεροτελεστία και ξεφεύγει στη νοστιμιά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πιείς την επόμενη γουλιά ουίσκι

 

Για να φτιάξεις λοιπόν μακαρόνια με κιμά βασικά θα χρειαστείς όχι σπαγγέτι αλλά linguini ή κοχύλια. Ο λόγος είναι απλός και ίσως δεν τον γνωρίζεις. Τα ζυμαρικά είναι παρασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο και χωρίς σάλτσα έχουν την ίδια γεύση. Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το σχήμα τους που έχει σχέση με τη δυνατότητα να ενσωματώνεται η σάλτσα με το ζυμαρικό και να δίνει την γεύση.

Έτσι για το κρέας ή τον κιμά απαιτείται πλάτυ ή στιφογυριστό ζυμαρικό ώστε το κρέας στο τέλος να μη μένει στο πάτο του πιάτου αλλά να καταλήγει στο στόμα σου δίνοντας ολόκληρη τη γεύση.

 

Θα χρειαστείς:

500 γρ. μακαρόνια linguini ή κοχύλια ή ταλιατέλες

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένη

 

Για τη σάλτσα:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, από σπαλομίτα

600 γρ. ντομάτα, τριμμένη

50 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κυβάκια

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. worcestershire sauce

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

1 κλ. δεντρολίβανο

1 κύβο βοδινό

400 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

 

Πώς θα το μαγειρέψεις σωστά

  1. Καις την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
  2. Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς, τον αδειάζεις σε ένα μπολ και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το μπέικον.
  3. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  4. Έπειτα προσθέτεις τον κιμά, το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις για 2 λεπτά.
  5. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύεις για 2-3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τη worcestershire sauce και μόλις καραμελώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς.
  7. Παράλληλα βράζειςκαι τα μακαρόνια σε αρκετά αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα σουρώνεις και κρατάς 100 ml από το νερό του βρασίματος.
  8. Αφού δέσει ο κιμάς, αδειάζεις μέσα τα μακαρόνια, το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.