fbpx

Έτσι θα συνεχίσεις την προπόνηση σου με το ποδήλατο και τον χειμώνα

Έτσι θα συνεχίσεις την προπόνηση σου με το ποδήλατο και τον χειμώνα

Γιατί να σταματήσεις την προπόνηση με το ποδήλατο τον χειμώνα; Αν φοβάσαι μην κρυώσεις να ξέρεις ότι αυτός ο φόβος δεν έχει βάση αφού ο οργανισμός σου ζεσταίνεται με τη προπόνηση, αρκεί βέβαια να ντυθείς σωστά.

Για να είσαι έτοιμος για τον χειμώνα θα πρέπει να φορέσεις τουλάχιστον ένα ισοθερμικό για να έχεις σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός μέσα από το αντιανεμικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με το ποδήλατο σου και αυτό το πρόγραμμα θα κάψεις το λίπος της κοιλιάς (Video)

 

Το σωστό ντύσιμο ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Το ισοθερμικό φοριέται κατάσαρκα για την καλύτερη λειτουργία του υλικού και πρέπει να είναι εφαρμοστό στο σώμα μας.

 

 

Χειμωνιάτικο jersey, φοριέται πάνω από το ισοθερμικό, τα περισσότερα διαθέτουν υλικό thermolite για να μας κρατάνε ζεστούς και κάποια από αυτά διαθέτουν μέχρι και Soft Cells υφάσματα τα οποία είναι αντιανεμικά και αδιάβροχα.

Χειμερινό κολά για να σε κρατάει ζεστό με τιράντα ή χωρίς. Το μακρύ κολάν φοριέται χωρίς εσώρουχο για καλύτερη εφαρμογή και αποτελεσματικότητα του pad.

 

 

Ακόμα μπορείς να φορέσεις σκουφάκι ή χειμωνιάτικη κορδέλα, κρατάνε το κεφάλι και τα αυτιά μας ζεστά χωρίς να αφήνουν τον ιδρώτα να συσσωρεύεται κι είναι ειδικά σχεδιασμένα για να φοριούνται μέσα από το κράνος χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα γάντια είναι απαραίτητο αξεσουάρ για χειμερινή προπόνηση με μακρύ δάκτυλο και υλικά για να κρατάνε τα χέρια μας ζεστά και να έχουμε καλύτερο χειρισμό του ποδηλάτου μας.

 

 

Αν θέλεις προσθέτεις καλύμματα παπουτσιών με αντιανεμικά και αδιάβροχα υλικά για να κρατιούνται τα πόδια μας ζεστά και στεγνά.

Απαραίτητο είναι το αδιάβροχο – αντιανεμικό και είναι το όπλο μας απέναντι στις εκπλήξεις του καιρού. Προτίμησε το σε φωσφορίζοντα χρώματα με ανακλαστικές ταινίες για καλύτερη ορατότητα, μας προστατεύει από αέρα και βροχή.

 

 

Όμως και το ποδήλατο σου πρέπει να προετοιμαστεί για τον χειμώνα:

 

  1. Καθάρισε το σωστά

Φρόντισε το ποδήλατό σου να είναι καθαρό ώστε να διευκολύνει την εμφάνιση οποιωνδήποτε μηχανικών ελαττωμάτων. Ένα γρήγορο καθάρισμα πριν την κάθε διαδρομή είναι απαραίτητο.

Φρόντισε κάθε βδομάδα να κάνεις καλό καθάρισμα ώστε να καθαριστεί κυρίως το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

 

  1. Το κατάλληλο service

Κάνε έλεγχο  του ρουλεμάν, της αλυσίδας για σημάδια φθοράς και το ίδιο για τα καλώδια φρένων και γραναζιών. Οτιδήποτε δεν φαίνεται να είναι συμβατό με τη λειτουργία θα πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό. Τον χειμώνα χρησιμοποίησε στην αλυσίδα παχύτερο λιπαντικό από το συνηθισμένο. Αυτό θα διαρκέσει περισσότερο σε αντίξοες συνθήκες από τα ελαφρύτερα λιπαντικά, διατηρώντας το σύστημα κίνησης ομαλά.

 

  1. Άλλαξε τα λάστιχα

Επειδή τον χειμώνα υπάρχουν βροχές και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές είναι προτιμότερο να βάλεις χειμερινά λάστιχα για να έχεις καλύτερα κρατήματα. Η οδήγηση στο κρύο και το βρεγμένο έδαφος μπορεί να αποβεί δυσάρεστη Για να αποφευχθεί αυτό, αξίζει πραγματικά να επενδύσει κανείς σε ένα ειδικό ζευγάρι χειμερινά ελαστικά, το οποίο θα προσφέρει επιπλέον στρώματα προστασίας από τρύπημα. Για μεγαλύτερη άνεση αξίζει επίσης να χρησιμοποιηθούν και ευρύτερα ελαστικά 25mm ή 28mm, τα οποία μπορούν να λειτουργούν με χαμηλότερη πίεση για να βελτιώσουν την άνεση και να προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση σε υγρές συνθήκες.

 

  1. Ο καλός φωτισμός μετράει

Μια ουσιαστική προσθήκη σε κάθε χειμερινό ποδήλατο είναι ένα καλό ζευγάρι φώτων. Επιπρόσθετα, μπορείς να κρατάτε δύο πίσω φώτα στο ποδήλατό σας για τους σκοτεινότερους μήνες: ένα κύριο και άλλο ένα σε περίπτωση που το άλλο μείνει από την μπαταρία. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς ίσως χρειαστείτε πίσω φως ακόμα και στη μέση της ημέρας κατά τη διάρκεια δύσκολου καιρού ή όταν θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε την χαμηλή ηλιοφάνεια.

Όσο για το μπροστινό φως, αυτό δεν είναι εξίσου σημαντικό να είναι αναμμένο ανά πάσα στιγμή, αλλά εξακολουθεί να μην είναι κακό να το έχει κανείς ειδικά όταν οι μέρες αρχίσουν να σκουραίνουν γύρω από τις 4 μ.μ.