fbpx

Έτσι θα την ηρεμήσεις όταν έχει τα νεύρα της

Έτσι θα την ηρεμήσεις όταν έχει τα νεύρα της

Η ηρεμία είναι σημαντικός παράγοντας για να είμαστε ευτυχισμένοι. Γι’αυτό ακριβώς, παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στις σχέσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα σταματήσεις να καβγαδίζεις μαζί της!

 

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές τι μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις την κοπέλα σου όταν έχει νεύρα. Ακόμα κι αν δεν ευθύνεσαι εσύ για τα νεύρα της, είναι σίγουρα προς όφελος σου να ξέρεις πως να την ηρεμείς. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί πως!

 

Ρώτησε τη τι έχει συμβεί

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να τη ρωτήσεις τι της συμβαίνει. Άφησε τη να ξεσπάσει, χωρίς να τη διακόψεις, δείχνοντας της πως σε ενδιαφέρουν πραγματικά αυτά που λέει (ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει απόλυτα…). Σε περίπτωση που διαφωνείς μαζί της, δεν είναι η κατάλληλη ώρα να της το αποκαλύψεις. Δε χρειάζεται να της πεις ψέμματα, απλώς απόφυγε το και συζητήστε το όταν θα είστε και οι δύο ήρεμοι. Αυτό, που χρειάζεται σε αυτήν την κατάσταση, είναι να νιώθει πως είσαι στο πλάι της. Αν δε θέλει να μιλήσει, μην την πιέσεις αλλά θύμισε της πως θα είσαι εκεί να την ακούσεις, όταν θελήσει να μοιραστεί μαζί σου ό,τι την προβληματίζει.

 

Δείξε της πως την καταλαβαίνεις

Συνήθως, είμαστε ταραγμένοι επειδή δεν υπάρχει εύκολη λύση στο πρόβλημα μας. Οπότε, λέγοντας της ότι υπερβάλει, η ακόμα χειρότερα, παρουσιάζοντας προβλήματα δικά σου ή τρίτων, ως δυσκολότερα σε σχέση με το δικό της, θα ρίξεις κι άλλο λάδι στη φωτιά. Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να επιβεβαιώσεις τα συναισθήματα σου δείχνοντας ενσυναίσθηση και να τη βοηθήσεις να καταλάβει τι νιώθει σε σχέση με αυτό που έχει συμβεί. Για παράδειγμα, αν είναι αναστατωμένη γιατί δεν πήρε την προαγωγή που περίμενε, αφού σου αφηγηθεί τι ακριβώς έγινε, ρώτησε την πως νιώθει. Έπειτα, πρόσθεσε πως την καταλαβαίνεις γιατί ξέρεις πως το άξιζε και πως θα ένιωθες κι εσύ το ίδιο αν ήσουν στη θέση της. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μη προσφέρεις τις συμβουλές σου, εκτός κι αν στο ζητήσει.

 

Βοήθησε τη να δει τα πράγματα θετικά

Κάτι που θα τη βοηθήσει πολύ, είναι να μπορέσει να αποκτήσει μια πιο αισιόδοξη οπτική. Θύμισε της πως τα πράγματα θα φτιάξουν και προσπάθησε να μην είσαι κι εσύ απαισιόδοξος. Όταν έχουμε τα νεύρα μας, ο θυμός δε μας βοηθάει να δούμε καθαρά και όλα είναι μαύρα στο μυαλό μας. Βρείτε μαζί οτιδήποτε θετικό στη συγκεκριμένη κατάσταση, όσο μικρό κι αν είναι. Το “ουδέν κακόν αμιγές καλού” ισχύει πάντα. Αυτή είναι μια διαδικασία, που πολύ πιθανό να σας κάνει να γελάσετε, κάτι που μόνο καλό θα της κάνει.

 

Άγγιξε τη

Η σωματική επαφή βοηθάει γιατί εξαιτίας της εκκρίνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη. Αυτή η ορμόνη μας κάνει να νιώθουμε εμπιστοσύνη, οικειότητα, ασφάλεια, χαρά και όλα αυτά θα τη βοηθήσουν να ηρεμήσει. Αρχικά, βάλε το χέρι σου στο γόνατο της, ώστε να δεις πως θα αντιδράσει. Αν τα νεύρα της είναι στο pick τους, ίσως να μη θέλει ούτε να την ακουμπάς. Σε αυτήν την περίπτωση,  θα ήταν καλύτερο να περιμένεις λίγο. Μόλις δεις πως είναι δεκτική, δοκίμασε να της κρατήσεις το χέρι, να της τρίψεις τους ώμους και να την αγκαλιάσεις. Ό,τι να της πεις για να ησυχάσει, τίποτα δε θα την κάνει να νιώσει καλύτερα από μια σφιχτή αγκαλιά σου.

 

Γίνε ρομαντικός

Ακόμα κι αν δεν είσαι ρομαντικός, ή ακόμα κι αν η ίδια υποστηρίζει ότι δεν της αρέσουν αυτά, το ξέρεις καλά, ότι σχεδόν πάντα “πέφτει” με γλυκές κινήσεις. Οπότε, ετοίμασε της ένα ωραίο αφρόλουτρο, αγόρασε της την αγαπημένη της σοκολάτα (ή και περισσότερες από μία), μαγείρεψε της κάτι. Μπορείς επίσης, να την πάρεις να πάτε μια βόλτα, κάπου που ξέρεις ότι της αρέσει πολύ. Η αλλαγή παραστάσεων θα φτιάξει τη ψυχολογία της. Παραγματικά, οι ιδέες για όσα μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις την κοπέλα σου όταν έχει νεύρα, είναι, κυριολεκτικά, άπειρες. Ξέροντας τη, ξέρεις τι χρειάζεται για να καταλάβει πως τη σκέφτεσαι και πως είσαι δίπλα της έμπρακτα.