fbpx

Έτσι θα βοηθήσεις σωστά τον συναθλητή σου για να ανέβει επίπεδο!

Έτσι θα βοηθήσεις σωστά τον συναθλητή σου για να ανέβει επίπεδο!

Η πιο εύκολη βοήθεια είναι στο γυμναστήριο και ειδικά στον πάγκο. Φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι. Όμως ακόμα πιο δύσκολα δίνει κάποιος ουσιαστική βοήθεια στον συναθλητή του, στις περισσότερες ασκήσεις, στις έλξεις είτε εντός γυμναστηρίου, είτε εκτός!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσο «τούμπανο» φτερά είναι τα κατάλληλα για το σωματότυπο σου

 

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν είναι βοηθοί είναι ότι μένουν αμίλητοι και απλά βοηθούν όταν δούνε τον συναθλητή τους να ζορίζεται. Τότε όμως είναι η στιγμή που πρέπει να τον εμψυχώσουμε αντί να μείνουμε αμίλητοι. «Δώσε κιάλλο»,  «Πάρε», «Δυνατά μπορείς» ή όποια άλλη εμψυχωτική έκφραση. Παράλληλα θα πρέπει να έχουμε τόσο κοντά τα χέρια μας και να είμαστε έτοιμοι όταν του τελειώσουν οι δυνάμεις ώστε να τον βοηθήσουμε και να πάρουμε το βάρος. Αν τότε διαπιστώσουμε ότι μπορεί να βγάλει έστω και μια ακόμα επανάληψη  τον εμψυχώνουμε και απλά υποβοηθούμε την κίνηση.

Σκοπός είναι να ανεβάσει ο συναθλητής μας το επίπεδο του με ασφάλεια και όχι να του …ελαφρύνουμε τα βάρη!

Οι προπονητές στα διάφορα αθλήματα όταν προπονούν κάποιον αθλητή τους που κάνει πρωταθλητισμό. Εμψυχώνουν ώστε να του δώσουν το ψυχικό κουράγιο να εκτονώσει τη δύναμη του  σωστά και με ασφάλεια για να ανεβάσει επίπεδο.