fbpx

Μάθε πως θα φλερτάρεις επιτυχημένα και όχι σαν …χάχας, μέσα από τα social media

Μάθε πως θα φλερτάρεις επιτυχημένα και όχι σαν …χάχας, μέσα από τα social media

Είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από τόσο καιρό καραντίνας να δυσκολεύεσαι και να μπλοκάρεις όταν έρχεται η ώρα του φλερτ. Σε περίπτωση όμως που σου αρέσει κάποια κοπέλα στα social και θα ήθελες να κάνεις μια κίνηση, εγώ θα σε στηρίξω και θα σου πω μπράβο. Με μια προϋπόθεση… Να το κάνεις σωστά και όχι σαν χάχας!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως μπορείς να τη …ρίξεις στο γυμναστήριο! Μάθε πως το κάνεις

 

Το καλό με το φλερτ μέσω σόσιαλ είναι ότι σου δίνει χρόνο να σκεφτείς πριν απαντήσεις χωρίς την πίεση ότι το άλλο άτομο σε βλέπει. Για τους πιο εσωστρεφείς από εμάς, αυτό είναι σωτήριο και μπορούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Τώρα φυσικά υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που καλό είναι να τους έχεις κατά νου και πάμε να δούμε ποιοι ακριβώς είναι!

 

Μην είσαι βαρετός

Θα σου πω ένα μυστικό. Αν προσέχεις το άτομο με το οποίο συζητάς, και προσέχεις πραγματικά, θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι βαρετός. Δοκίμασέ το με το επόμενο άτομο που θα μιλήσεις, φίλο, οικογένεια, κοπέλα, όποιος και να’ναι. Θα παρατηρήσεις ότι όσο σου μιλάνε ξεπετάγονται μικρές ερωτήσεις στο κεφάλι σου και αυτό είναι που δίνει ενδιαφέρον στη συζήτηση.

Τώρα, επειδή μέσω μηνυμάτων δεν υπάρχει οπτική επαφή, αυτές οι μικρές ερωτήσεις πρέπει να δημιουργηθούν από τον τρόπο που γράφεις. Αν πηγαίνεις γυμναστήριο, θέλω να υπαινιχθείς κάπου ότι έχεις σημαντικό λόγο που πας. Αν ασχολείσαι με ένα μουσικό όργανο ή διαβάζεις στον ελεύθερο χρόνο σου, μίλα για αυτό.

Σε τελική ανάλυση το φλερτ είναι για να γνωριστείτε λίγο παραπάνω και να δείτε αν θέλετε να συνεχίσετε στο επόμενο στάδιο. Μίλα για τον εαυτό σου και για τα ενδιαφέροντά σου! Και αυτό πηγαίνει πακέτο με τον επόμενο κανόνα που λέει:

 

Κάνε πιο προσωπικές ερωτήσεις και δείξε το ενδιαφέρον σου

Όπως ακριβώς μίλησες για σένα, θέλω να ενδιαφερθείς για το άτομο που έχεις απέναντί σου και να κάνεις ερωτήσεις. Όπως έχεις εσύ ενδιαφέροντα, έτσι έχει και αυτή. Σειρές, ταινίες, μουσική, αθλήματα, υπάρχουν τόσα που μπορείς να ρωτήσεις. Και αν συνδυάσεις τους δύο πρώτους κανόνες, η συζήτηση δεν θα γίνει βαρετή και οι πιθανότητες να πετύχει το φλερτ τινάζονται στη στρατόσφαιρα!

Φυσικά, έχε κατά νου ότι δεν θες να γίνεις πολύ προσωπικός, πολύ γρήγορα, αλλά ούτε και να δώσεις την εντύπωση ότι δεν σε νιάζει. Θες τα μηνύματά σου να υπαινίσονται την απορία. Θες να οδηγήσεις έτσι την συζήτηση ώστε το άλλο άτομο να σου ανοιχτεί μόνο του.

 

Στέλνε μικρά μηνύματα, ένα για κάθε μήνυμα που έλαβες

Αυτό είναι απλά σωστό “τακτ” που είναι καλό να έχεις στα μηνύματά σου. Αν θες να γράψεις ένα “σεντόνι” (ένα μεγάλο και δυσανάγνωστο κείμενο), μέχρι να περάσουν 2-3 εβδομάδες απαγορεύεται. Μπορείς να εξηγήσεις για αρχή την ουσία με μικρά μηνύματα και σταδιακά εξηγείς και τις λεπτομέρειες. Είναι πολύ πιο εύκολο για το άλλο άτομο να δεχτεί τις νέες πληροφορίες μία-μία και αυτό ακριβώς θέλεις να κάνεις!

Επίσης, αν σου στείλει 4 μηνύματα ας πούμε, καθένα με διαφορετικό περιεχόμενο, απαντάς σε κάθε ένα με τη σειρά, με συνολικά 3-4 μηνύματα. Θελεις να σιγουρευτείς ότι όταν ανοίξει το inbox της, δεν θα δει ένα τεράστιο μήνυμα που να απαντάει μέσα σε όλα. Συνήθως πολύς κόσμος ενοχλείται και αποφεύγει να το διαβάσει. Κάτι που δεν θέλεις όταν φλερτάρεις!

 

Δώσε το “σωστό” μήνυμα

Είναι εξαιρετικά σύνηθες να ξεκινά να μιλάς με μια κοπέλα μέσω social, και αντί να βγαίνετε, να καταλήγει να σου μιλάει για το αγόρι που της αρέσει. Κάτι που προφανώς δεν θέλουμε! Αυτό γίνεται συχνά, όταν μετά από αρκετό καιρό που μιλάτε δεν κάνεις κίνηση, και η κοπέλα απλά αρχίζει να σε βλέπει σαν φίλο.

Θέλεις να δείξεις το ενδιαφέρον σου στο κορίτσι από τα πρώτα κιόλας μηνύματα. Δεν εννοώ να γίνεις πρόστυχος, αλλά να κάνεις μια κίνηση που να υπαινίσσεται την πρόθεσή σου! Ένα κοπλιμέντο, μια στοχευμένη ερώτηση, κάτι που να δηλώνει τέλος πάντων ότι σου αρέσει και θες να κάνετε κάτι παραπάνω!