fbpx

Έτσι μπορούν τα social να καταστρέψουν τη σχέση σου χωρίς να το καταλάβεις !

Έτσι μπορούν τα social να καταστρέψουν τη σχέση σου χωρίς να το καταλάβεις !

Όλοι γνωρίζουμε το πρόσφατο πλέον ρητό πως τα social μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου. Και δεν είναι καθόλου αβάσιμο, αν το καλοσκεφτείς. Σίγουρα έχεις κάνει ζήλιες στη σύντροφό σου για τον Μάκη που δέχτηκε σαν φίλο της και που δεν τον έχεις ξανακούσει στα χρονικά ότι υπάρχει. Σίγουρα έχεις πει στην κοπέλα σου να μην ανεβάσει μία συγκεκριμένη φωτογραφία γιατί είναι προκλητική.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι Έλληνες προτιμούμε το λεσβιακό πορνό σύμφωνα με το Porn hub

 

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε φταίει ο τρόπος που σκέφτεσαι, είτε οι ανασφάλειες, είτε επειδή η κοπέλα σου μπορεί να μην είναι και ο πιο έμπιστος άνθρωπος στη γη, αν δεν ξέρεις πώς να χειριστείς το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τότε οι επιπτώσεις μπορεί να είναι δραματικές για τη σχέση σου.

Είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οδηγούν τα ζευγάρια σε προβλήματα. Η εύκολη επικοινωνία που σου παρέχουν τα social με καινούριους αλλά και παλιούς φίλους οδηγεί τους ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές και τους βάζει σε πειρασμό.

Δες παρακάτω 7 επικίνδυνους τρόπους με τους οποίους τα social εάν δεν είσαι προσεκτικός μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου:

 

  1. Η συνομιλία μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις.

Μπορεί να είναι υπέροχο το ότι μπορείς να μιλάς με τον άνθρωπό σου μέσω συνομιλίας ή να ανεβάζεις μια χαριτωμένη φωτογραφία στο χρονολόγιο της κοπέλας σου, αλλά όταν βασίζεσαι στις αναρτήσεις και στα σχόλια που μοιράζεσαι online τότε είναι πιο εύκολο να αγνοήσεις κάποια άλλα θέματα στη σχέση σου.

Αν μάλιστα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην τέλεια σχέση που δείχνεις στο προφίλ σου και στην πραγματική σου σχέση, τότε μπορεί να είναι περισσότερο δελεαστικό να αποφεύγεις τους καυγάδες και τις σοβαρές συζητήσεις στην πραγματική ζωή. Αυτή η συμπεριφορά, όμως, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της σχέσης σου.

Αντί να διαχειρίζεσαι τη σχέση σου μέσω των βίντεο και των χαριτωμένων μηνυμάτων θα ήταν καλό να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να κάνεις κάποιες πραγματικές και ειλικρινείς συζητήσεις με το ταίρι σου. Καμία σχέση δε μπορεί να πετύχει αν δεν υπάρχει αληθινή επικοινωνία ανεξάρτητα με το πόσο καλή μπορεί να φαίνεται online.

 

  1. Η ανάρτηση ασήμαντων λεπτομερειών μπορεί να εντείνει τις διαμάχες

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά από έναν καυγά με την σύντροφο σου είναι να χρησιμοποιήσεις τα social για να ανανεώσεις την κατάσταση σου με σκοπό να τραβήξεις την προσοχή. Ενώ μπορεί να είναι καλή ιδέα να αποτραβηχτείς λίγο από τη διαφωνία σας για να ηρεμήσεις, το να μεταφέρεις την ενόχληση σου δεν είναι καλή ιδέα. Και δεν είναι και λίγοι εκείνοι που το κάνουν.

Αντί για αυτό, επικεντρώσου στο να επιλύσεις τη διαφωνία πριν αναφέρεις κάτι online. Έτσι κι αλλιώς, αν επιλύσεις τον καυγά σας, υπάρχει η πιθανότητα η ανάρτηση σου να είναι άχρηστη και χωρίς σημασία. Και δε θα ρισκάρεις να αναρτήσεις κάτι που είναι σίγουρο ότι θα αναστατώσει το ταίρι σου και που θα σας βάλει στο στόχαστρο των απανταχού κουτσομπόληδων.

 

  1. Όταν ακολουθείς τις σχέσεις άλλων μπορεί να νιώθεις τη δική σου σχέση ανεπαρκή

Είτε παρατηρείς ότι όλοι οι συμφοιτητές σου έχουν παντρευτεί είτε βλέπεις φωτογραφίες των ήδη παντρεμένων φίλων σου, πιθανότατα έχεις πέσει στην παγίδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σε κάνει πολύ εύκολα να νιώθεις ότι η σχέση που έχεις με την σύντροφο σου είναι κατά κάποιο τρόπο ανεπαρκής.

Πριν αρχίσεις τις ζήλιες και να αναρωτιέσαι γιατί τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για εσένα, είναι σημαντικό να θυμηθείς ότι οι άνθρωποι στα social συνήθως δείχνουν την καλύτερη εκδοχή της ζωής τους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβαίνουν πολλά περισσότερα πράγματα από πίσω, και απλά επειδή δεν τα βλέπεις online δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποθέσεις πως δεν υπάρχουν διαφωνίες και καυγάδες.

 

  1. Όταν μιλάς με πρώην μπορεί να δημιουργήσεις εντάσεις στη σχέση σου

Τα social κάνουν την επικοινωνία σου πανεύκολη με όλους, είτε είναι οι φίλοι σου από το γυμνάσιο είτε η πρώτη σου σχέση. Είτε έχεις μακροχρόνιες σχέσεις (και πρώην τις οποίες τώρα θεωρείς φίλες σου) ή είσαι χωρισμένος και ξαναπαντρεμένος, είναι σημαντικό να σκεφτείς πως η επικοινωνία που έχεις στο online μπορεί να επηρεάσει το άτομο που αγαπάς.

Αν ανταλλάσσεις συνεχώς μηνύματα ή λάικ με την κοπέλα που έβγαινες στο παρελθόν, τότε η τωρινή σου σχέση μπορεί να αρχίσει να νιώθει ανασφάλεια. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις το θέμα με την σύντροφο σου ώστε να θέσετε από κοινού κάποια όρια. Με αυτό τον τρόπο δε θα πληγωθεί κανένας από τις συζητήσεις που γίνονται στα κρυφά.

 

  1. Τα αιτήματα φιλίας από πρώην μπορεί να οδηγήσουν σε παράλληλες σχέσεις

Τα αιτήματα φιλίας από πρώην μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες για φλερτ, πράγμα το οποίο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις μια ευχάριστη αλλαγή της καθημερινότητας σου ιδιαίτερα όταν η σχέση σου ή ο γάμος σου είναι χωρίς συγκινήσεις. Αλλά η μια απόφαση μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες, και τα socialσε διευκολύνουν να επιστρέψεις στα παλιά και να αρχίσεις μια σχέση με κάποια πρώην.

Αν πιστεύεις ότι θα μπεις στον πειρασμό να δεις κάποια με την οποία είχες σχέση παλιότερα, τότε κάνε στον εαυτό σου και στην σύντροφο σου τη χάρη να αντισταθείς στον πειρασμό να δεχτείς το αίτημα φιλίας της πρώην σου.

 

  1. Όταν είσαι «δικτυωμένος» δεν δίνεις σημασία στην σύντροφο σου

Αν είσαι κολλημένος στο κινητό σου και ασχολείσαι τα socialκαι όχι με την σύντροφο σου, τότε κάνεις το πιο συνηθισμένο λάθος. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις ότι μπαίνεις τόσο συχνά, αλλά είναι εύκολο να αποσπάσαι από τα ατελείωτα θέματα που σου προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν συνειδητοποιήσεις ότι είσαι συνέχεια στο κινητό ή στον υπολογιστή σου αντί να συζητάς με την σύντροφο σου, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να βγεις από το ίντερνετ για κάποιες ώρες