fbpx

Έφυγε ήσυχα όπως έπαιζε ο Πίτερ Γκριν συνιδρυτής των Fleetwood Mac

Έφυγε ήσυχα όπως έπαιζε ο Πίτερ Γκριν συνιδρυτής των Fleetwood Mac

Ο Πίτερ Γκριν έφυγε σε ηλικία 73 ετών «ήσυχα στον ύπνο του», όπως και τα τραγούδια του, πάντα ήσυχα και χαλαρά!

Τον θάνατο του κιθαρίστα και συνιδρυτή του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος Fleetwood Mac, Πίτερ Γκριν, σε ηλικία 73 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι της οικογένειάς του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: O Κάνιε Ουέστ ισχυρίζεται ότι η Κιμ Καρντάσιαν θέλει να τον κλείσει σε ψυχιατρείο

 

Το δικηγορικό γραφείο Swan Turton ανακοίνωσε ότι ο Πίτερ Γκριν έφυγε «αυτό το Σαββατοκύριακο ήσυχα στον ύπνο του».

Βιρτουόζος της κιθάρας του μπλουζ και του ροκ, είχε ιδρύσει το Fleetwood Mac μαζί με τον ντράμερ Μικ Φλίτγουντ στο Λονδίνο το 1967. Το ταλέντο του και το ιδιαίτερα ρευστό του ύφος, είχαν εντυπωσιάσει τον B.B. King. Οι Fleetwood Mac  είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο Γκριν είχε συνθέσει τραγούδια όπως το «Albatross» και το «Oh Well», που διαμόρφωσαν το στιλ του συγκροτήματος και το έκαναν διάσημο παγκοσμίως. Επίσης, είχε συνθέσει το «Black Magic Woman», το οποίο απαθανάτισε στη συνέχεια ο Κάρλος Σαντάνα το 1970.

Την ίδια χρονιά, λόγω ψυχικών προβλημάτων και εθισμού, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συγκρότημα και τη μουσική για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Πίτερ Γκριν ήταν ένα από τα οκτώ μέλη του συγκροτήματος που εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 1998.

Ο τραγουδιστής Κατ Στίβενς απέτισε φόρο τιμής στον Πίτερ Γκριν στο Twitter χαρακτηρίζοντάς τον «αφανή ήρωα» και χαιρετίζοντας «τη μουσική του τιμιότητα και εφευρετικότητα».