fbpx

Αυτά που κρύβει το …επιμελώς ατημέλητο ξύρισμα δεν θα σου αρέσουν καθόλου!

Αυτά που κρύβει το …επιμελώς ατημέλητο ξύρισμα δεν θα σου αρέσουν καθόλου!

Το ξύρισμα με ξυράφι εφευρέθηκε τον 16οαιώνα όμως η μεγάλη αλλαγή στο ξύρισμα προέκυψε το 1895 όταν εμφανίστηκαν τα ξυραφάκια. Πριν από μερικά χρόνια εμφανίστηκε και το …επιμελώς …αξύριστο look που γίνεται με μηχανή κουρέματος ούτε καν με ξυριστική.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Δες πως μπορείς να ξυρίζεσαι κόντρα χωρίς να …γυρίσεις τις τρίχες!

 

Μπορεί με το νέο look να είσαι στη μόδα όμως τι είναι όμως ποιο υγιεινό για σένα;

Αυτό που δεν ξέρεις για το ξύρισμα με ξυράφι είναι ότι …έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το καθημερινό ξύρισμα επιταχύνει σε ένα ποσοστό 35% την ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων στο πρόσωπο και το λαιμό σου. Αυτό βέβαια ισχύει για το βαθύ ξύρισμα και όχι για το ξύρισμα που οι τρίχες διατηρούν κάποιο μήκος.

Το ξύρισμα με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είναι γνωστό από το 1930. Προσφέρει ικανοποιητικό”,” γρήγορο αποτέλεσμα χωρίς ερεθισμούς αλλά όχι τόσο βαθύ όσο αυτό που επιτυγχάνεται με ξυράφι. Κάποιες φορές όσοι έχουν πολύ πυκνά και σκληρά γένια χρειάζεται να επαναλάβουν την προσπάθεια. Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει όσοι έχουν πολύ μαλακά και αραιά γένεια το βράδυ να νοιώθουν ηδη την παρουσία τους.

Όμως το επιμελώς ατημέλητο ξύρισμα με κουρευτική μηχανή έχει αρκετούς κινδύνους για την υγεία σου και συγκεκριμένα αν είσαι αξύριστος είσαι περισσότερο εκτεθειμένος στον κίνδυνο δερματικών προβλημάτων  καθώς εξαπλώνονται ευκολότερα και γρηγορότερα οι ιοί. Πιθανώς να παίζει ρόλο ότι οι άνδρες που έχουν γένια τείνουν να περνάνε τα χέρια τους μέσα από αυτά βρωμίζοντας τα χέρια τους αν δεν είναι αρκετά καθαρά. Στη συνέχεια δεν είναι απίθανο να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα τη μύτη ή τα μάτια τους γεμίζοντάς τα με βακτήρια.