fbpx

#06022019

#06022019

  • Τι σε ξυπνάει το πρωί; Ο καφές; Νομίζεις! Τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι οι δυνάμεις παροχής ενέργειας του καφέ είναι πολύ πιθανό – τουλάχιστον εν μέρει – να οφείλονται στην αυθυποβολή του καταναλωτή που προσδοκά και αναμένει τόνωση από την καφεΐνη. Οι λάτρεις του καφέ προσδοκούν τόσο έντονα την τόνωση που θα τους προσφέρει η καφεΐνη ώστε νιώθουν την επίδραση της ακόμη και όταν δεν την έχουν καταναλώσει» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Appetite».
  • Χρόνος που θα αφιερώσεις για να αποκτήσεις μια φρέσκια επιδερμίδα το πρωί; Μηδέν. Η καλύτερη ώρα φροντίδας της επιδερμίδας σου είναι πριν το βραδινό ύπνο. Ο λόγος; Αν κοιμηθείς με όλους τους ρύπους της ημέρας και το σμήγμα που φυσιολογικά θα έχει διαποτίσει το πρόσωπό σου, το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις με μια επιδερμίδα κατά τι πιο γερασμένη ή – στην καλύτερη – αφυδατωμένη και ορατά κουρασμένη, με διάσπαρτα σπυράκια εδώ κι εκεί. Πρότασή μας, η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας με αντιοξειδωτικά συστατικά, η οποία θα δουλέψει ολονύχτια. Θυμήσου απλά να έχεις καθαρίσει με μια λοσιόν (όχι σαπούνι) την επιδερμίδα σου πριν το άπλωμα της κρέμας.
  • Έρευνες δείχνουν πως μόνο το 45% των ανθρώπων είναι αυτό που λέμε «πρωινοί τύποι». Όλοι οι υπόλοιποι σηκώνονται σέρνοντας το κουρασμένο τους κορμί από το κρεβάτι γύρω στις 7:30 το πρωί και νιώθουν σαν να τιμωρούνται για κάτι.
  • Ένα ισορροπημένο πρωινό είναι απαραίτητο στη διατροφή μας. Η ένταξη κατάλληλων και θρεπτικών τροφίμων στο πρωινό μας γεύμα συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη των απαιτήσεων μας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας την καλή υγεία πρωτίστως και εν συνεχεία τη διατήρηση ενός πιο υγιούς βάρους.
  • Η γραβάτα για πολλούς άνδρες είναι αναπόσπαστο αξεσουάρ της καθημερινότητας τους. Άλλοι, πάλι, δεν την αντέχουν καθόλου και μάλλον, κάνουν και καλά, που δεν την φορούν. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο ιατρικό περιοδικό Neuroradiology, η γραβάτα μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία των ανδρών.
  • Ο κακός ύπνος ή η έλλειψη ύπνου τα βράδια συνδέονται με το πρόσθετο βάρος, την αδυναμία και τον διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Uppsala στη Σουηδία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο λίγος ύπνος ή η εναλλαγή στο πρόγραμμα ύπνου αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί το DNA και κάνει το σώμα πιο ευάλωτο στο να σωρεύσει λίπος. Ακόμη και μια βραδιά ύπνου οδηγεί στην απώλεια μυικού ιστού και στην αύξηση βάρους, υποστηρίζουν.