fbpx

Αυτές είναι οι τροφές που πάντα πρέπει να πλένεις

Αυτές είναι οι τροφές που πάντα πρέπει να πλένεις

Έχεις μάθει να πλένεις ότι πρόκειται να φας και καλά κάνεις. Όμως όλες οι τροφές δεν χρειάζονται πλύσιμο πριν μαγειρευτούν, όμως μερικές τροφές είναι απαραίτητο να τις πλύνεις πριν τις μαγειρέψεις ή τις καταναλώσεις ωμές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να βάλεις εύκολα τον μεταβολισμό σου σε …σειρά!

 

Δες ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να πλένεις πάντοτε:

 

  • Φρούτα και λαχανικά με βρώσιμη φλούδα

Αν δείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά με βρώσιμη φλούδα είναι καθαρά και λαμπερά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα πλένετε στο σπίτι. Επιβάλλεται να τα πλένετε πάντα! Μην χρησιμοποιείτε, όμως, σαπούνι. Αρκεί άφθονο νερό για να καθαρίσουν. Στη συνέχεια απλά στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα.

 

  • Κονσέρβες

Τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό, χάρη στο καπάκι. Αλλά θα το κάνουν σίγουρα, αν δεν πλύνετε το εξωτερικό της κονσέρβας, προτού την ανοίξετε.

 

  • Φρούτα και λαχανικά με μη βρώσιμη φλούδα

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξεφλουδίζετε αυτά τα τρόφιμα, τα βακτήρια από την φλούδα θα φτάσουν ούτως ή άλλως στην βρώσιμη σάρκα τους. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να πλένετε τις μπανάνες, τα πεπόνια, τα καρπούζια και άλλα παρόμοια φρούτα και λαχανικά πριν τα φάτε.

 

  • Ξηροί καρποί

Πρέπει πάντα να τους πλένετε, ακόμη και αν είναι ξεφλουδισμένοι. Ποτέ δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πού αποθηκεύτηκαν και πώς μεταφέρθηκαν. Εκτός αυτού, το πλύσιμο βοηθά να απαλλαγείτε από το φυτικό οξύ που περιέχουν οι φρέσκοι ξηροί καρποί. Χρησιμοποιείται για την προστασία των ξηρών καρπών από τα παράσιτα, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει το ανθρώπινο σώμα.

 

  • Αποξηραμένα φρούτα

Αυτό το είδος φαγητού θεωρείται ως ένα από τα πιο βρώμικα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φρούτα που πωλούνται “με το κιλό”. Ακόμα κι αν αγοράσατε αποξηραμένα φρούτα μέσα σε ένα ωραίο πακέτο, πρέπει πρώτα να τα ξεπλύνετε ή ακόμα και να τα μουλιάσετε για λίγες ώρες.

 

ΠΗΓΗ: brightside.me