fbpx

Αυτή είναι η αποτελεσματική μέθοδος διαλειμματικής νηστείας

Αυτή είναι η αποτελεσματική μέθοδος διαλειμματικής νηστείας

Αν θες να χάσεις κιλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι μεταξύ αυτών και η διαλειμματική νηστεία.

Ακόμα όμως και στη διαλειμματική νηστεία υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι. Ποιος είναι όμως ο πιο αποτελεσματικός σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Η διαλειμματική 5:2 είναι ηδημοφιλής εκδοχή της διαλειμματικής νηστείας, όπου ακολουθείτε μια διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων (περίπου 500kcal) για δύο ημέρες κάθε εβδομάδα (οποιαδήποτε δύο ημέρες). Τις άλλες πέντε ημέρες, τρώτε κανονικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το μοναδικό φρούτο που δεν συστήνεται για πρωινό!

 

Έρευνα έχει δείξει ότι είναι εφικτό να χάσετε βάρος με αυτή τη δίαιτα. Βελτιώνει επίσης αρκετούς δείκτες υγείας, όπως μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα. Αλλά η δίαιτα 5:2 είναι απίθανο να είναι πιο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους από τις παραδοσιακές μεθόδους δίαιτας. Αυτό συμβαίνει επειδή η δίαιτα 5:2 μειώνει την πρόσληψη θερμίδων σε παρόμοιο βαθμό με την παραδοσιακή δίαιτα.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι δύο διαδοχικές ημέρες πρόσληψης πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη (δείκτης κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2) σε μεγαλύτερη έκταση από την παραδοσιακή δίαιτα. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί επίσης σε μειώσεις των λιπιδίων του αίματος (λιπαρές ουσίες που βρίσκονται στο αίμα) σε σύγκριση με την παραδοσιακή δίαιτα.

Ένα σημαντικό επιπλέον πλεονέκτημα της διαλειμματικής νηστείας του προτύπου 5:2 είναι ότι μπορείτε να καταναλώνετε κάποια τροφή κατά τη διάρκεια της περιόδου “νηστείας”, παρέχοντας την ευκαιρία να πάρετε ζωτικά θρεπτικά συστατικά. Η δίαιτα αυτή, όμως, συχνά οδηγεί σε απώλειες στην μυϊκή και οστική μάζα, παράλληλα με τη λιπαρή μάζα, επειδή η κατανάλωση ισορροπημένης διατροφής μειώνοντας ταυτόχρονα την πρόσληψη θερμίδων είναι δύσκολη. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες για απώλεια βάρους, καθώς ο μυς είναι μεταβολικά πιο ενεργός (καίει περισσότερες θερμίδες) από το λίπος. Το να φάτε αρκετές πρωτεΐνες μπορεί να συμβάλει στην μείωση της απώλειας μυϊκής μάζας κατά τη διάρκεια της δίαιτα