fbpx

Αυτή είναι η τρίλιζα την επιτυχίας για να αναδείξεις το άνω μέρος του σώματος σου

Αυτή είναι η τρίλιζα την επιτυχίας για να αναδείξεις το άνω μέρος του σώματος σου

Για να καταφέρεις ώστε να δείξει καλύτερα το πάνω μέρος του σώματος σου δεν αρκεί μόνο η προπόνηση με τα βάρη, αλλά ένας συνδυασμός ενεργειών ώστε να μπορέσεις να πετύχεις τη γράμμωση που επιθυμείς είναι να χαμηλώσεις το ποσοστό του σωματικού σου λίπους με τον συνδυασμό της διατροφής και της αερόβιας άσκησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αν είναι πράγματι αναγκαία η ζώνη όταν κάνεις βάρη

 

Δες ποιος είναι αυτός ο συνδυασμός ενεργειών που δεν είναι δύσκολος. Ποια είναι δηλαδή η τρίλιζα της επιτυχίας:

Διατροφή

Μια διατροφή αποτελούμενη απο σχετικά μικρά και συχνά γεύματα (κάθε 2-3 ώρες) με έμφαση στις πλήρεις πρωτεΐνες αποτελεί το πρώτο βήμα για την αύξηση του μεταβολισμού και την καύση του λίπους. Αν δεν είναι εφικτό να τρώς κάθε 2-3 ώρες τότε να προσθέσεις στη διατροφή σου ροφήματα καθαρής πρωτεΐνης χωρίς λίπος, ζάχαρη και λακτόζη. Να λαμβάνεις οπωσδήποτε μία δόση 25γρ αμέσως μετά την προπόνηση για την ταχύτερη δυνατή μυϊκή αποθεραπεία-ανάρρωση.

 

Αερόβιο

Στην αεροβική σου δοκίμασε τη διαλλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης για 15’ – 20’, 4 φορές την εβδομάδα. Είναι μια ασφαλής μέθοδος για να χάσεις λίπος διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή σου μάζα.

 

Προπόνηση Στήθους

Στην προπόνηση με βάρη και όσον αφορά το στήθος θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεις στο πρόγραμμά σου ασκήσεις για το άνω-μέσο-κάτω στήθος ώστε να δημιουργηθεί συμμετρική ανάπτυξη. Λίγο πολύ αυτές οι ασκήσεις είναι γνωστές:

 

– Για το άνω στήθος οι επικλινείς πιέσεις και τα επικλινη ανοίγματα.

– Για το μέσο στήθος οι πιέσεις στον ίσιο πάγκο και τα ανοίγματα σε ίσιο πάγκο, το pec deck, τα ανοίγματα στο μηχάνημα.

– Για το κάτω στήθος οι βυθίσεις στο δίζυγο με το σώμα να γέρνει μπροστά και τα crossovers στην τροχαλία

 

Προπόνηση Κοιλιακών

Στους κοιλιακούς θα κάνεις προπόνηση 5 φορές την εβδομάδα με ροκανίσματα, ροκανίσματα στο μηχάνημα, άρσεις ποδιών απο καθιστή θέση και στο μονόζυγο και στροφές για τους πλάγιους κοιλιακούς. Αν σου φαίνονται πολλά όλα τα παραπάνω να έχεις πάντοτε στο μυαλό σου ότι μόνο η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η προσήλωση στη διατροφή και την προπόνηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.