fbpx

Αυτό το διατροφικό πρόγραμμα θα σου χαρίσει το μυώδες κορμί που θες

Αυτό το διατροφικό πρόγραμμα θα σου χαρίσει το μυώδες κορμί που θες

Για να καταφέρεις να πετύχεις μια γρήγορη βελτίωση του σώματος σου και να γίνει μυώδες αν δεν καταναλώνεις τις κατάλληλες τροφές στον σωστό χρόνο της ημέρας, οι μύες σου δεν θα έχουν ανταπόκριση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι όλα που πρέπει να γνωρίζεις για τους λιποδιαλύτες θα σου κάνουν καλό!

 

Με απλά λόγια χρειάζεσαι ένα σωστό διατροφικό πλάνο πέντε γευμάτων που θα πρέπει να το τηρήσεις τουλάχιστον  έξι μέρες την εβδομάδα από το πρωί που ξυπνάς μέχρι πριν πέσεις για ύπνο.

Δες το πρόγραμμα και τις παραλλαγές που μπορείς να κάνεις:

 

Πρωινό:

Βάλε 3 αυγά και 4 ασπράδια στο τηγάνι μαζί με 1/4 κούπας τσένταρ τριμμένο και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν δε σου αρέσουν τα φρέσκα βάλε 1/4 φλιτζανιού τριμμένο κρεμμύδι ή 2 κουταλιές σάλτσα ή ακόμα και 2 κουταλιές λιαστές ντομάτες. Συνόδευσε το με πολύσπορο ψωμί και ένα μικρό μήλο.

Μπορείς να το αλλάξεις τα 4 ασπράδια με 2 φέτες γαλοπούλας/μπέικον ή 2 μικρά λουκάνικα κοτόπουλου. Και στα φρούτα μπορείς να έχεις ποικιλία μπορείς να φας 2 ακτινίδια ή 1 μικρή μπανάνα ή 1 κούπα raspberries.

 

Δεκατιανό

Αυτό που χρειάζεσαι για το 2ο γεύμα μέσα στην ημέρα, είναι ένα πρωτεΐνούχοsmoothie. Ρίξε μέσα στο μπλέντερ 2 scoops από wheyprotein βανίλιας, 1 κούπα μύρτιλα ή 3/4 κούπας παγωμένου μάνγκο, 28 γραμμάρια αμύγδαλα ή κάσιους, 1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, 1 κούπα νερό και 3-4 παγάκια.

Αυτό το γεύμα μπορείς να το προετοιμάσεις από το σπίτι και να το πάρεις στη δουλειά σου σε ένα παγουράκι ή θερμό.

 

Μεσημεριανό

Μπριζόλα (περίπου 170γρ.) ή σολωμό ή 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα και θα τη συνοδέψεις με μια κούπα ρεβίθια ή μαύρα φασόλια ή φασόλια χάντρες.

Πρόσθεσε στο μενού σου μια σαλάτα από 1 ντομάτα, μισό αγγούρι και 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αν θέλεις τα φασόλια μπορείς να μην τα φας ως συνοδευτικό της μπριζόλας, αλλά να τα βάλεις στη σαλάτα!

 

Απογευματινό

Κοτοπουλοι(περίπου 170γρ.) και ως συνοδευτικό, 1/3 φλιτζανιουκινόα ή κουσκούσι, ή καφέ ρύζι.

Φάε επίσης, μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα ή φιστίκια αι 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα σύκα ή cranberries

 

Βραδινό

Το βραδινό σου είναι ελαφρύ σχετικά γεύμα, ώστε να μπορέσεις να κοιμηθείς με άνεση. Θα επιλέξεις κάποιο ψάρι όπως γλώσσα, τόνο, ή τσιπούρα περίπου 170γρ και θα το συνοδεύσεις με 2 μέτριες γλυκοπατάτες, 1 κουταλιά λάδι ελιάς/καρύδας/σουσαμιού ή βούτυρο και 2 κουταλιές παρμεζάνα.

Στα βραστά λαχάνικά σου πρόσθεσε μία κούπα μπρόκολο ή 4 σπαράγγια.

 

Τι τρως πριν την προπόνηση

Καλό είναι να καταναλώσεις ένα ρόφημα που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα διατηρήσεις τους μύες, που θα καταπονήσεις. Η καλύτερη λύση είναι να πιεις ένα ρόφημα πρωτεΐνης που θα περιέχει 50θερμίδες και 25gr. περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.