fbpx

Αυτό το Πάσχα των Ελλήνων, το Πάσχα το διαφορετικό!

Αυτό το Πάσχα των Ελλήνων, το Πάσχα το διαφορετικό!

Από μικροί μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι το Πάσχα των Ελλήνων είναι μοναδικό. Όλοι στα χωριά, στα εξοχικά και όσοι έμεναν στις πόλεις έστηναν σούβλες με όλη την οικογένεια και τη γειτονιά μαζί.

Ωραίες στιγμές πράγματι! Πάσχα το Ελληνικό στους αιώνες, μονό που φέτος, όπως όλοι βιώνουμε αυτό το Πάσχα θα είναι μεν Ελληνικό, όπως πάντα άλλωστε, αλλά διαφορετικό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα γιορτάσεις με τους φίλους ή την οικογένεια χωρίς να σπάσεις την καραντίνα

 

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι μας χτύπησε ελαφρώς, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών και τη σύνεση που επιδείξαμε οι περισσότεροι Έλληνες μένοντας  σπίτια μας.

Σύνεση που όμως δεν επέδειξαν αρκετοί από μας παίρνοντας τη σούβλα παραμάσχαλα στο δρόμο για το χωριό. Άλλοι που θέλουν να αποδείξουν ότι είναι πιο πιστοί από όλους τους άλλους και ψάχνουν τρόπους να ανοίξουν τις κλειστές εκκλησίες.

Άλλοι που λένε το γνωστό: «Εγώ δεν μπορώ να κάτσω μέσα τέτοιες μέρες» επιδεικνύοντας έναν ευάλωτο χαρακτήρα που δεν αρμόζει σε κάποιον που θέλει να λέγεται αθλητής, να κάνει ισορροπημένη και υγιεινή ζωή. Η εγκράτεια είναι  το προσόν όλων των αθλητών και γενικότερα των υγιειών ανθρώπων.

Ας αποδείξουμε λοιπόν αυτό το δύσκολο και διαφορετικό Πάσχα ότι είμαστε ισχυροί και σώφρονες χαρακτήρες. Ας αποδείξουμε ότι είμαστε πιστοί και τηρούμε την εντολή του Θεού να προσέχουμε το σώμα και το πνεύμα που μας χάρισε προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους άλλους από τον θανατηφόρο ιό.

Δεν χρειάζεται να πάμε στο χωριό ή στο εξοχικό μας. Δεν χρειάζεται να τρέξουμε έξω από τις κλειστές εκκλησίες να πάρουμε το Άγιο Φως. Άλλωστε το Άγιο Φως θα είναι εκεί και θα μας περιμένει όταν φύγει το κακό. Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι το Άγιο Φως καίει στις εκκλησίες μας όλο το χρόνο;

Ας έχουμε λοιπόν καλό Πάσχα γεμάτο υγεία! Καλή Ανάσταση!