fbpx

Γιατί αρέσει στις γυναίκες να αυτοϊκανοποιούνται;

Γιατί αρέσει στις γυναίκες να αυτοϊκανοποιούνται;

Η απάντηση είναι απλή και σε αυτή κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται ερωτικά, έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα από τις υπόλοιπες. Οι ερευνητές μελέτησαν την ερωτική συμπεριφορά 109 ανδρών και 91 γυναικών και ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο. Στη συνέχεια έκαναν εξέταση αίματος ενώ πήραν και δείγματα σάλιου από τους συμμετέχοντες. Τα ανέλυσαν και μέτρησαν την τεστοστερόνη αλλά και την κορτιζόλη στον οργανισμό τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν την φτάσεις σε οργασμό, μάθε τι περίεργο μπορεί να πάθει …αμέσως μετά!

 

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, στους άνδρες η τεστοστερόνη δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο, για το πόσο συχνά σκέφτονται και θέλουν να κάνουν σεξ, ή να αυνανιστούν. Στις γυναίκες όμως, συνέβη κάτι αξιοπρόσεκτο. Όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τόσο λιγότερο ήθελαν να κάνουν σεξ. Η ομάδα των γυναικών με αυτές τις τιμές προτιμούσε την αυτοϊκανοποίηση σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό. Οι γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα, σκεφτόντουσαν το σεξ πιο πολύ και ήθελαν να το κάνουν.

 

Ο αυνανισμός στη γυναίκα

Οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν μόνες τους, ωστόσο, ορισμένες προτιμούν να έχουν τη βοήθεια του συντρόφου τους, γιατί η αυτοϊκανοποίηση τους γεννά ενοχές. Για άλλες πάλι, ο αυνανισμός έχει γίνει διαδικασία ρουτίνας, για να ανακουφιστούν από τις σεξουαλικές παρορμήσεις τους. Καθώς προϋπόθεση για το γυναικείο οργασμό είναι η άμεση και συνεχής διέγερση, ορισμένες γυναίκες, όταν κάνουν έρωτα, καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση για να φτάσουν σίγουρα στην αποκορύφωση. Σύμφωνα με τις στατιστικές, μόνο το 30% των γυναικών έχουν οργασμό κατά τη συνουσία, ενώ κατά 80% φτάνουν στην αποκορύφωση με τον αυνανισμό.

 

Ο αυνανισμός είναι απόλαυση

Ο αυνανισμός είναι μια επιλογή, ένας τρόπος για να αυξηθεί η σεξουαλική απόλαυση ενός ζευγαριού, ο οποίος βοηθά τη σεξουαλικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι, εάν δεν αυνανίζεστε, δεν είστε φυσιολογικοί. Αξίζει να θυμάστε επίσης ότι ο αυνανισμός δεν επηρεάζει την επιτυχία ή την αποτυχία της συζυγικής ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, όσοι αυνανίζονται χωρίς ενοχές εκδηλώνουν πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους, γνωρίζουν καλύτερα τις αντιδράσεις τους στα ερωτικά καλέσματα και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο.

Ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική λειτουργία και ανάγκη, κυρίως σε περιόδους της ζωής, στη διάρκεια των οποίων δεν υπάρχουν δυνατότητες σεξουαλικών επαφών, όπως συμβαίνει συνήθως στην εφηβεία. Για το λόγο αυτό ο αυνανισμός αποτελεί αναμενόμενη λειτουργία στην εφηβεία, η οποία εισάγει τον έφηβο στην μετέπειτα ώριμη σεξουαλική ζωή.

Ο αυνανισμός δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα οργανικό πρόβλημα. Ο μοναδικός κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει δεν είναι από τον αυνανισμό αλλά από τα συναισθήματα ενοχής, ντροπής και μειονεξίας που απορρέουν μερικές φορές από αυτόν, εξαιτίας της ελλιπούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης , της κακής ενημέρωσης και των αρνητικών μηνυμάτων γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Πολλοί άνθρωποι με έντονο άγχος χρησιμοποιούν τον αυνανισμό σαν ένα είδος πρόσκαιρου ηρεμιστικού. Με αυτή την έννοια ο αυνανισμός προκαλεί στους ανθρώπους αυτούς την ψυχολογική εξάρτηση και τον εθισμό που προκαλεί ένα ηρεμιστικό φάρμακο, με αποτέλεσμα να τον χρειάζονται σε ολοένα μεγαλύτερες δόσεις.

Το 11% από τις γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται  νιώθουν ένοχες. Ένοχες εξαιτίας των απαγορεύσεων πού «κουβαλάνε» από τα παιδικά τους χρόνια, ένοχες επειδή νομίζουν πώς «κλέ­βουν» κάτι από τον σύντροφό τους. Μήπως όμως νιώθουν ένοχες επειδή «βρήκαν» μια ηδονή πού δεν τολμούν ακόμα να διεκδικήσουν ανοιχτά.