fbpx

Οι αρνητικές σκέψεις μειώνουν τον πολύτιμο ύπνο!

Οι αρνητικές σκέψεις μειώνουν τον πολύτιμο ύπνο!

Όταν πέφτει το σκοτάδι τότε είναι που τα …φίδια ζώνουν πολλούς ανθρώπους με αποτέλεσμα να μην κοιμούνται! Να ταλαιπωρούνται μέχρι να τους πάρει ο ύπνος να έχουν χάσει πολύτιμες ώρες ξεκούρασης και έτσι να γίνονται νευρικοί και να μην αποδίδουν.

Η κατάσταση αυτή έγινε αιτία έρευνας για τους ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Μπινχάμπτον της Αγγλίας. Με την ολοκλήρωση της έρευνας οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο και πιο αργά τη νύχτα έχουν περισσότερες αρνητικές σκέψεις από εκείνους που τηρούν πιο τακτικές ώρες ύπνου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως ο κακός ύπνος αλλάζει το DNA σου και σε παχαίνει!

 

Στην έρευνα μετείχαν 100 άτομα που συμπλήρωναν καθημερινά και πριν τον ύπνο ειδικά ερωτηματολόγια για τις σκέψεις που είχαν πριν κοιμηθούν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο ή πάνε στο κρεβάτι αργά «πνίγονται» από επαναλαμβανόμενες σκέψεις δεν μπορούν να τις ελέγξουν. Τείνουν επίσης να ανησυχούν υπερβολικά για το μέλλον να «σκαλίζουν» πάρα πολύ το παρελθόν και να βιώνουν ενοχλητικές σκέψεις αντικατοπτρίζοντας τα συμπτώματα των ατόμων με άγχος και κατάθλιψη. Η τακτική έλλειψη ύπνου μπορεί στην πραγματικότητα να συνδεθεί με την ανάπτυξη του άγχους» υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν για μικρότερες χρονικές περιόδους συχνά βίωναν περισσότερες επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις από τους άλλους. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η διαταραχή του ύπνου μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη του άγχους.

Όταν πέφτει το σκοτάδι τότε είναι που τα …φίδια ζώνουν πολλούς ανθρώπους με αποτέλεσμα να μην κοιμούνται! Να ταλαιπωρούνται μέχρι να τους πάρει ο ύπνος να έχουν  χάσει πολύτιμες ώρες ξεκούρασης και έτσι να γίνονται νευρικοί και να μην αποδίδουν.