fbpx

Δες τι ποσοστό λίπους πρέπει να έχει για να φανούν οι κοιλιακοί σου

Δες τι ποσοστό λίπους πρέπει να έχει για να φανούν οι κοιλιακοί σου

Οι κοιλιακοί είναι όνειρο όλων των αντρών αλλά το να τους φτιάξεις σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Και εχθρός των κοιλιακών δεν είναι άλλος από το λίπος! Αν θέλεις λοιπόν να φανούν οι κοιλιακοί σου σίγουρα πρέπει να ρίξεις το λίπος στο σώμα σου. Το πόσο ακριβώς είναι κάτι που θα μάθεις παρακάτω!

Είναι αλήθεια ότι οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί δεν είναι κάτι που αποκτάται εύκολα. Ανακάλυψε λοιπόν πόσο λίπος πρέπει να χάσεις για να φανούν οι κοιλιακοί σου καθώς και μερικά tips για να δεις αποτελέσματα πιο άμεσα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό να βάλεις το cross training στην προπονητική σου ρουτίνα

 

Πόσο λίπος να χάσεις και συμβουλές για να φανούν οι κοιλιακοί!

Στους άντρες το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους συσσωρεύεται στην κοιλιά. Επειδή όμως δε μπορείς να χάσεις λίπος στοχευμένα από ένα σημείο, πρέπει να ρίξεις το συνολικό ποσοστό λίπους στο σώμα σου. Συγκεκριμένα, αν και ένα ποσοστό λίπους 18-24% θεωρείται φυσιολογικό, το πιθανότερο είναι να μην επιτρέψει στους κοιλιακούς σου να είναι εμφανείς. Αν ρίξεις το λίπος σου στο 15% τότε οι επάνω κοιλιακοί θα αρχίσουν να διακρίνονται. Όπως ξέρεις, οι κάτω κοιλιακοί είναι οι πιο δύσκολοι να φανούν. Για τους πιο σκληροπυρηνικούς λοιπόν που θέλουν να έχουν ένα καλοσχηματισμένο six pack το λίπος θα πρέπει να κυμαίνεται στο 6-13%.

Πως να τονώσεις τους κοιλιακούς σου!

 

Μέτρα τις θερμίδες

Το να κρατάς ένα λογαριασμό των θερμίδων που καταναλώνεις είναι απαραίτητο αν θέλεις να ρίξεις το λίπος του σώματος σου και να φανούν οι κοιλιακοί σου. Μπορεί κάποιες τροφές να είναι υγιεινές και απαραίτητες, όπως το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί, αλλά χρειάζεται μέτρο καθώς αν τις καταναλώνεις ανεξέλεγκτα οι θερμίδες που θα πάρεις είναι πολλές. Μάλιστα, υπάρχουν εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να υπολογίσεις κατά προσέγγιση τις θερμίδες.

 

Κατανάλωσε αρκετή πρωτεΐνη

Όπως γνωρίζεις, η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για να χτίσεις μυς, όπως είναι οι κοιλιακοί. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείς ότι καταναλώνεις επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και μάλιστα καθαρής πρωτεΐνης. Ένας γενικός κανόνας για άντρες που θέλουν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα τους είναι να καταναλώνουν 1,6 gr πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Βέβαια, για να βρεις τις δικές σου ανάγκες καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε έναν ειδικό και να φτιάξετε ένα διαιτολόγιο.

 

Πρόσεχε το αλκοόλ

Το αλκοόλ συχνά σαμποτάρει την προσπάθεια σου να χτίσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, γι’ αυτό καλό θα ήταν να το αποκλείσεις από τη διατροφή σου. Μάλιστα, συχνά οι θερμίδες που προέρχονται από αλκοολούχα ποτά, οι οποίες δεν είναι διόλου αμελητέες, ξεχνιούνται! Έτσι, μπορεί να θεωρείς ότι είσαι προσεκτικός με το διαιτολόγιο σου και το αλκοόλ να σου το χαλάει!

 

Κοιμήσου όσο πρέπει

Μπορεί ο επαρκής ύπνος να είναι ένας δευτερεύοντας παράγοντας αν θέλεις να χτίσεις κοιλιακούς αλλά δεν είναι αμελητέος. Έτσι, αν μιλάμε για την τελειοποίηση των κοιλιακών σου και τη δημιουργία six pack τότε το να κοιμάσαι 7-8 ώρες συνεχόμενα ημερησίως είναι η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 

Κάνε προπόνηση HIIT

Η υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση (HIIT) είναι ένα είδος προπόνησης στην οποία εναλλάσσονται οι έντονες, εκρηκτικές ασκήσεις με πιο χαλαρές. Μια τέτοια προπόνηση είναι ότι πρέπει για να χάσεις λίπος, πράγμα που είναι ο βασικός σου στόχος όταν θέλεις να φανούν οι κοιλιακοί σου. Δοκίμασε την λοιπόν για να δεις αν σου ταιριάζει!