fbpx

Η βροχή, ο Verstappen και ο Vettel «ξύπνησαν» το πρωτάθλημα!

Η βροχή, ο Verstappen και ο Vettel «ξύπνησαν» το πρωτάθλημα!

Ο αγώνας της Γερμανίας τα είχε όλα, από βροχή και θέαμα μέχρι και ανατροπές που δίνουν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

 

 

Μεγάλος κερδισμένος ο Max Verstappen που έδειχνε από τα δοκιμαστικά ότι θα τα καταφέρει. Όμως ο αγώνας έδειξε ακόμα πόσο μεγάλος οδηγός είναι ο Sebastian Vettel και πόσο ασυντόνιστη είναι η Ferrari που διασώθηκε χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του Γερμανού που από τις τελευταίες θέσεις κατάφερε να τερματίσει δεύτερος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να τι πρέπει να τρως πριν από ταξίδι το καλοκαίρι για να μη κινδυνεύσεις

 

Στην τρίτη θέση είχαμε ακόμα μια μεγάλη έκπληξη. Ο Kvyat με Torro Rosso κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ανατροπές και να αποδείξει ότι είναι περισσότερο ώριμος και ικανός από κάθε άλλη φορά.

 

 

Η βρεμένη πίστα έγινε αιτία για μια σειρά από εξόδους των Perez, Ricciardo, Noris, Leclerc, Hulkenberg και Bottas. Ειδικά στη περίπτωση του Leclerc η έξοδος αυτή ίσως στοίχισε στη Ferrari μια ακόμα θέση στο βάθρο.

Ο Hamilton, που είχε την pole position, πλήρωσε μια έξοδο από την πίστα καθώς και μια ποινή πέντε δευτερολέπτων. Το νοκ άουτ της Mercedes ολοκληρώθηκε με την έξοδο του Bottas, ο οποίος κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες.

 

 

Ο Hamilton οδηγούσε τον αγώνα, όταν αποφάσισε να μπει στα πιτ στοπ χωρίς να τον περιμένουν οι μηχανικοί του! Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε εκεί για πάνω από ένα λεπτό, χάνοντας την πρώτη θέση, όπως ήταν φυσικό. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη γι΄ αυτόν, καθώς μέτρησε τρία τετακέ.

 

 

Ο πιλότος της γερμανικής ομάδας ξαναμπήκε στα πιτ στοπ κι έχασε νέο έδαφος, ενώ την ίδια ώρα ο Verstappen είχε τεθεί επικεφαλής και αύξανε τη διαφορά από τους διώκτες του. Ταυτόχρονα, ο Vettel  που είχε ξεκινήσει 20ός εκμεταλλευόταν τις εγκαταλείψεις και με απίθανη οδήγησε προσπερνούσε τον ένα μετά τον άλλον, με τελευταίο τον Κβιάτ στον προτελευταίο γύρο.

Αυτός ο ανατρεπτικός αγώνας ήταν απαραίτητος για να δώσει μια νέα πνοή στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας το Ουγγρικό GP σε μια εβδομάδα.