fbpx

Θεαματική η επιστροφή του MotoGP με κερδισμένο τον Fabio Quartararo

Θεαματική η επιστροφή του MotoGP με κερδισμένο τον Fabio Quartararo

Το MotoGP επέστρεψε από τις καλοκαιρινές διακοπές με έναν αγώνα όχι μόνο δυνατό που πραγματικά …έκοβε την ανάσα σε όσους τον παρακολούθησαν! Ήταν βέβαια και η ανακοίνωση της απόσυρσης του Rossi και έτσι οι φίλοι του MotoGP αποζημιώθηκαν πλήρως από τον πρώτο αγώνα της δεύτερης περιόδου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως ο Vale αποχωρεί! Τέλος εποχής για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές

 

Ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτου αγώνα της Στύρια στην Αυστρία ήταν φυσικά ο Fabio Quartararo που ανέβηκε στο βάθρο και αύξησε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα. Ο πλέον χαρούμενος όμως ήταν ο Jorge Martin!

 

 

Ο αγώνας μάλιστα ήταν τόσο έντονος που στον τρίτο γύρο και στην τρίτη στροφή είχε πτώσεις και φωτιές, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, με τους αγωνοδίκες να διακόπτουν μέχρι να καθαριστεί η πίστα!

Ήταν η στιγμή Μπαίνοντας που ο Dani Pedrosa έπεσε και ο Lorenzo Savadori δεν κατάφερε να αποφύγει την μοτοσυκλέτα του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της και να πιάσει φωτιά η δική του μοτοσυκλέτα. Ο  αγώνας διακόπηκε αμέσως και είναι η τρίτη φορά σε τρεις αγώνες στο Red Bull Ring όπου οι κόκκινες σημαίες βγαίνουν.

 

 

Ο μεγάλος άτυχος όμως ήταν ο ο Francesco Bagnaia που βρέθηκε επικεφαλής, με τους Jorge Martin, Fabio Quartararo, Joan Mir και Marc Marquez μέχρι που έγινε το ατύχημα!

Στο μικρό χρονικό διάστημα των τριών πρώτων γύρων ο Marc Marquez έδειξε ότι δεν ξέχασε τον κακό του εαυτό και τζατζάρισε πολύ άσχημα τον Aleix Espargaro στην πρώτη στροφή.

Μετά τη διακοπή δόθηκε ξανά εκκίνηση όπως προβλέπει ο κανονισμός με τον  Maverick Viñales να την χάνει καθώς του έσβησε η μοτοσικλέτα!

 

 

Στην δεύτερη εκκίνηση, πρώτος έστριψε ο Jorge Martin με τους Marc Marquez και Aleix Espargaro να έχουν πάλι επαφή στην πρώτη στροφή. Στην τρίτη στροφή ο Jack Miller πέρασε μπροστά με τους Martin, Mir, Bagnaia, Quartararo και Zarco να ακολουθούν. Σύντομα ο Quartararo και ο Zarco προσπέρασαν τον Bagnaia, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τον ρυθμό που είχε πριν την διακοπή του αγώνα.

Στον δεύτερο γύρο, ο Marc Marquez είχε έξοδο στην πρώτη στροφή κάτι που του στοίχισε θέσεις ενώ μπροστά ο Mir προσπέρασε τον Martin για να προσπεραστεί με την σειρά του από τον rookie έναν γύρο αργότερα. Στον τέταρτο γύρο ο Martin και ο Mir προσπέρασαν τον Μiller και άρχισαν να ξεφεύγουν, σε μια διαφορά που έφτασε τελικά τα 5 δευτερόλεπτα.

Φτάνοντας στον πέμπτο γύρο τα πράγματα πήγαιναν όλο και χειρότερα για τον Bagnaia ο οποίος βρισκόταν στην 11η θέση, ενώ ο Aleix Espargaro αποσύρθηκε από τον αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος.

 

 

Δύο γύρους μετά, ο Quartararo προσπέρασε τον Μiller στην 3η στροφή κλέβοντάς του την τρίτη θέση, με τον Miller να απαντάει κατευθείαν και τον Quartararo να ξανακαταφέρνει να περάσει μπροστά.

Πιο πίσω, ο Miguel Oliveira αντιμετώπισε πρόβλημα με το μπροστινό ελαστικό και εγκατέλειψε στον 14ο γύρο, ενώ ο ομόσταυλός του Brad Binder ανέβαινε από την μέση του αγώνα και μετά, όπως και ο Nakagami, ο οποίος είχε σταθερά καλό ρυθμό σε όλο τον αγώνα.

Στον 18ο γύρο ο Miller, που κυνηγούσε τον Quartararo για την τελευταία θέση του βάθρου, πίεσε παραπάνω από όσο έπρεπε το μπροστινό στην είσοδο της 7ης στροφής, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην αμμοπαγίδα. Ο εκνευρισμός και η απογοήτευσή του ήταν έκδηλη όταν έφτασε στα pits.

Μπροστά, ο Joan Mir δεν μπορούσε να φτάσει τον Μartin και τελικά σταμάτησε την προσπάθεια και αρκέστηκε στους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης. Ο Martin έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στα MotoGP, μόλις στην έκτη του εκκίνηση!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Fabio Quartararo, που μετά την πτώση του Miller έκανε έναν μοναχικό αγώνα και κατάφερε να αυξήσει περαιτέρω την διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο Johann Zarco.

Oι Brad Binder και Takaaki Nakagami βρήκαν ρυθμό στο τέλος του αγώνα και κατάφεραν να περάσουν τον Zarco, τερματίζοντας τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα, κόβοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα από τον Γάλλο αναβάτη που αρκέστηκε στην έκτη θέση.

Ο Alex Rins τερμάτισε στην έβδομη θέση, στην οποία βρισκόταν για μεγάλο μέρος του αγώνα, μπροστά από τα αδέρφια Marquez, με τον Μarc να είναι όγδοος και τον Alex ένατο. Την δεκάδα έκλεισε ο Dani Pedrosa που μετά το ατύχημα στο πρώτο μέρος του αγώνα, κατάφερε να εκκινήσει και στον δεύτερο και να κάνει έναν εκπληκτικό αγώνα, διασχίζοντας την γραμμή του τερματισμού στην 11η θέση και ανεβαίνοντας μια θέση λόγω της ποινής τριών δευτερολέπτων του Bagnaia (λόγω μη εκτέλεσης της long lap ποινής του), ο οποίος είχε ένα καταστροφικό αγώνα μετά την επανεκκίνηση.

Ο Enea Bastianini τερμάτισε στην δωδέκατη θέση, μπροστά από τον Valentino Rossi, που είχε για άλλη μια φορά κακές εκκινήσεις. Πίσω του ήταν ο αδερφός του, Luca Marini, ενώ την τελευταία θέση των βαθμών συμπλήρωσε ο Iker Lecuona που ήταν ταχύτατος στο ζέσταμα το πρωί.

Πολύ κακό αγώνα είχαν επίσης ο Pol Espargaro και ο Maverick Viñales, καθώς δέχτηκαν και οι δύο ποινές long lap και ο μεν Pol τερμάτισε 16ος με τον Viñales να καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

 

 

Επόμενος αγώνας 15 Αυγούστου Αυστρία