fbpx

Θρίαμβος Quartararo με το …καλημέρα – «Εκτός» ο Marquez που εγχειρίζεται την Τρίτη

Θρίαμβος Quartararo με το …καλημέρα – «Εκτός» ο Marquez που εγχειρίζεται την Τρίτη

Πριν καλά, καλά μπει στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha ο Fabio απέδειξε πόσο μεγάλο ταλέντο με μυαλό είναι! Οδηγώντας για πρώτη φορά μια εργοστασιακή Μ1 κατάφερε με σύνεση να πάρει τον πρώτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία με τα χρώματα της Petronas της δορυφορικής ομάδας της Yamaha.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο Rossi έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα!

 

Όμως από την άλλη τραγικό αν και θεαματικό αγώνα έκανε ο Marc Marquez με την δεύτερη πτώση να τον οδηγεί στην εγκατάλειψη και στο νοσοκομείο με σπασμένο βραχίονα κάτι που πιθανώς τον βγάζει εκτός μάχης από τη φετινή σύντομη λόγω κορωνοϊού αγωνιστική χρονιά!

 

 

Ο πρώτος αγώνας το φετινού μικρού λόγω κορωνοϊού πρωταθλήματος Moto GP έγινε στην Jerez χωρίς θεατές. Οι αγωνιζόμενοι και οργανωτές μάλιστα κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα αλλά και για όσους αγωνίζονται κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

Ήταν ένας καλός και γρήγορος αγώνας με τον Fabio Quartararo να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την pol position και να βρεθεί εκτός πρώτης τριάδας στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνας. Γρήγορα επέστρεψε στις πρώτες θέσεις μαζί με τους Marc Marquez και Maverick Vinales.

Από κοντά τους ήταν και ο Jack Miller, την ώρα που όλοι οι αναβάτες της κατηγορίας είχαν επιλέξει σκληρή γόμα μπροστά και μαλακή πίσω, σε θερμοκρασίες ασφάλτου που έφτασαν τελικά έως και τους 55 βαθμούς!

 

 

Οι μόνοι που έβαλαν μαλακό ελαστικό μπροστά και πίσω ήταν οι Yamaha του Valentino Rossi και του Maverick Vinales.

Όμως στον πέμπτο γύρο του αγώνα ο κατά τα άλλα πολύ γρήγορος Marc Marquez έκανε ένα λάθος που τον ανάγκασε να κάνει ένα ακόμα θεαματικό σώσιμο και κάνοντας λίγο …motocross  επέστρεψε στην πίστα χάνοντας πολλές θέσεις.

 

 

Από εκείνη τη στιγμή ο Ισπανός άρχισε ένα ρεσιτάλ οδήγησης στα όρια που όμως δεν του βγήκε σε καλό! Περνώντας τον έναν μετά τον άλλον κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση. Μάλιστα τόσο ο Rossi όσο και άλλοι αναβάτες τον άφησαν ιπποτικά να περάσει! Όμως η παράτολμη αλλά θεαματική οδήγηση δεν του βγήκε σε καλό αφού τέσσερις γύρους πριν το τέλος και λίγο πίσω από τον Maverick Vinales έκανε το μοιραίο λάθος και βρέθηκε ξανά εκτός πίστας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να εγκαταλείψει.

Όμως ήδη ο Fabio Quartararo είχε δημιουργήσει διαφορά τουλάχιστον τριών δευτερολέπτων και οδηγούσε προς την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία! Ο Fabio τερμάτισε 4,6’’ μπροστά από τον Maverick Vinales που είχε προβλήματα με το μαλακό μπροστινό ελαστικό της Μ1 του.

Ο Ισπανός πάντως ήταν χαρούμενος με το βάθρο του, όπως άλλωστε και ο Andrea Dovizioso που πήρε στο τέλος την τρίτη θέση. Ο Dovi ήταν καταπονημένος από την προσπάθεια αλλά κατάφερε να κρατήσει πίσω του τόσο τον Jack Miller όσο και τους Morbidelli-Pol Espargaro.

Πολύ καλό αποτέλεσμα για την ΚΤΜ η 6η θέση του Polyccio, με τον Pecco Bagnaia να τερματίζει έβδομος και τους Oliveira-Petrucci-Nakagami να κλείνουν τη δεκάδα.

Ο Valentino Rossi εγκατέλειψε περίπου επτά γύρους πριν τον τερματισμό!

 

 

Ο επόμενος αγώνας είναι και πάλι στη Jerez.

 

 

Την Τρίτη εγχειρίζεται ο Marquez – Μπορεί να χάσει τη χρονιά!

Ο Marc Marquez θα χάσει τον δεύτερο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα της Jerez και είναι πολύ πιθανό να χάσει και άλλους αγώνες του μικρού αυτούς πρωταθλήματος.

Ο Ισπανός πρόκειται να εγχειριστεί την τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης αφού έσπασε το βραχιόνιο του στη δεύτερη πρώτη του στον αγώνα!  ο επικεφαλής των ιατρών στο MotoGP, Dr.Charte, επισημαίνει ότι ίσως αργήσουμε να ξαναδούμε τον Marquez στις πίστες:  «Ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Τσεχία ή στην Αυστρία. Θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα».

Δεδομένης της μικρής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος η φετινή χρονιά είναι πολύ πιθανό να θεωρείται χαμένη για τον Ισπανό!