fbpx

Μάθε πως ταιριάζουν όμορφα οι ταλιατέλες με τα θαλασσινά

Μάθε πως ταιριάζουν όμορφα οι ταλιατέλες με τα θαλασσινά

Συνήθως λέμε όταν λέμε ζυμαρικά με θαλασσινά εννοούμε το σπαγγέτι. Σίγουρα ταιριάζει αφού όταν τα ζυμαρικά συναντούν τα θαλασσινά το αποτέλεσμα είναι πιάτα ανεπανάληπτης νοστιμιάς, όμως αν αντί για σπαγγέτι χρησιμοποιήσεις ταλιατάλες τότε το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει γευστικά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως ο ψητός σολωμός το άκρως διατροφικό πιάτο γίνεται μια μοναδική γκουρμεδιά

 

Ο λόγος είναι ότι με το σπαγγέτι τόσο θα θαλασσινά όσο και η σάλτσα τους θα μείνει στο πιάτο λόγω της μικρής επιφάνειας του ζυμαρικού. Όπως συμβαίνει και με το κρέας έτσι και με τα θαλασσινά οι Ιταλοί χρησιμοποιούν ταλιατέλες αφού τόσο τα θαλασσινά κολλάνε  στο ζυμαρικό λόγω του πλάτους τους και δίνει την τέλεια γεύση, χωρίς να μένει στο τέλος του γεύματος, το περισσότερο στο πιάτο!

Δες πως μπορείς να φτιάξεις μαγικές ταλιατέλες με μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια:

 

Υλικά

500γρ. ταλιατέλες

15 τουλάχιστον μύδια χωρίς το κέλυφος

8 γαρίδες καθαρισμένες

250γρ. καλαμαράκια

400γρ. ντοματίνια

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

½ κουτ. γλυκού

πάπρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente

Μέχρι να γίνουν οι ταλιατέλες πλένετε τα θαλασσινά

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε πέντε έξι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μισή σκελίδα σκόρδο. Όταν κάψει αρκετά ρίχνετε τα καλαμαράκια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε σε πιάτο στην άκρη.

Προσθέτετε στο ίδιο λάδι τα ντοματίνια και την πάπρικα και σοτάρετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τότε και τις γαρίδες και ανακατεύετε προσεκτικά με σπάτουλα για μερικά λεπτά.

Προσθέτετε τα μύδια, τα καλαμαράκια, λίγο αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.

Ανακατεύετε στη φωτιά για ένα με δύο λεπτά και αποσύρετε.

Προσθέτετε τον μαϊντανό.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες που έχετε βράσει στο μεταξύ al dente.

Ανακατεύετε λίγο να ζεσταθούν τα ζυμαρικά.