fbpx

Να γιατί οι παντρεμένοι μειώνουν το σεξ

Να γιατί οι παντρεμένοι μειώνουν το σεξ

Οι παλιοί έλεγαν ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα και τελικά μάλλον είχαν δίκιο, αφού όπως φαίνεται τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν έρωτα μερικές δεκάδες φορές τον χρόνο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ινστιτούτο σεξουαλικής συμπεριφοράς Sex Health Research τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν έρωτα κατά μέσο όρο περίπου 10 φορές τον χρόνο! Αυτό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι sexy μπαμπάδες «μαγνητίζουν» οι κυρίως τα …σαββατοκύριακα!

 

Η έλλειψη του σεξ ενοχλεί τόσο τον άνδρα, όσο και τη γυναίκα, όμως και οι δύο αφήνουν απλά το θέμα να περάσει αφού κανένας από τους δεν ξεκινάει πρώτος μια κουβέντα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ανυπαρξία σεξουαλικής δραστηριότητας να προκαλεί τεράστια φθορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε σε περισσότερα από 3000 ζευγάρια έξι στους 10 παντρεμένους δηλώνουν ότι έχουν βαρεθεί την σεξουαλική τους ζωή με την σύντροφό τους, ωστόσο δεν επιθυμούν να αλλάξουν σύντροφο, μια που το έτερον τους ήμισυ έχει μάθει τι μπορεί να τους απογειώσει, όταν κάνουν σεξ. Από την άλλη οι παντρεμένοι άνω των 70 κάνουν σεξ περίπου 16 φορές τον χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι μεγαλώνοντας οι άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές, χωρίς αυτό να είναι ανασταλτικό για την ευχαρίστησή τους. Τα παντρεμένα ζευγάρια ηλικίας 18-29 ετών κάνουν σεξ κατά μέσον όρο 112 φορές τον χρόνο.

 

 

Στις μεσαίες ηλικίες από 30 έως και 45 οι πρώτες που παραιτούνται από την προσπάθεια να «ξεσηκώσουν» το έτερον τους ήμισυ είναι οι γυναίκες. Στη συνέχεια οι άνδρες οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν ερωτική διάθεση αλλά δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση.

Υπάρχουν μάλιστα και πολλά ζευγάρια που αποδέχονται αυτή την κατάσταση ως τελεσίδικη και δεν κάνουν καμία προσπάθεια να την αλλάξουν . Την ίδια στιγμή υποκριτικά δηλώνουν ευτυχισμένοι με την αμοιβαία κατανόηση ή την αλληλεγγύη στο μεγάλωμα των παιδιών και κατατάσσουν το σεξ σε πολύ χαμηλές θέσεις στις προτεραιότητές τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek, οι ψυχολόγοι εκτιμούν ότι το 15 με 20% από τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά κάνει σεξ μόνο δέκα φορές το χρόνο! Την ίδια στιγμή ένα άλλο περιοδικό το Psychology Today αναφέρει ότι, μόνο στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο των γυναικών και το ένα πέμπτο των ανδρών πάσχουν από μόνιμη έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, δεν έχουν καθόλου σεξουαλικές σκέψεις και αυτή η κατάσταση θεωρείται ως ψυχογενής πάθηση.

Οι ψυχολόγοι είναι κατηγορηματικοί: Ένας γάμος ή μία συμβίωση χρειάζεται το σεξ, ώστε και οι σύντροφοι να είναι ευτυχισμένοι αλλά και καλά στην υγεία τους! Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σεξ έχει ευεργετικές ιδιότητες, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι. Το σεξ, αναζωογονεί, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το άγχος, και απελευθερώνει απαραίτητες ορμόνες για τη σωστή ισορροπία του οργανισμού μας.

Οι «βαριεστημένοι» ερωτικά σύντροφοι, δεν θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή είναι κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει γενικότερα τη σχέση τους. Οι ίδιοι επίσης υποστήριξαν πως αν το κρεβάτι τους εμπλουτίζονταν με διαφορετικές συνήθειες, τότε η ερωτική φλόγα θα άναβε πάλι και δεν θα θεωρούσαν το σεξ κάτι τόσο ανιαρό.