fbpx

Οι συγκρίσεις με τον κολλητό δεν σε αφήνουν να χτίσεις το …δικό σου κορμί

Οι συγκρίσεις με τον κολλητό δεν σε αφήνουν να χτίσεις το …δικό σου κορμί

Πας με τον κολλητό γυμναστήριο και αυτό είναι καλό αφού η προπόνηση με παρέα είναι ότι το καλύτερο, αρκεί βέβαια να γίνεται σωστά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί όλα είναι στο μυαλό μας και αυτό αποφασίζει!

 

Όμως οι περισσότεροι κολλητοί πέφτουν στη παγίδα των συγκρίσεων. Στήνονται στον καθρέφτη των αποδυτηρίων και μετρούν τα ..κορμιά τους, πόσο δηλαδή ο ένας χτίστηκε καλύτερα από τον άλλον και εδώ είναι το λάθος!

Αν θες λοιπόν να στήσεις ένα ισομετρικό και καλογυμνασμένο κορμί που εκφράζει το στιλ και την προσωπικότητα σου, θα πρέπει να ξεχάσεις τις συγκρίσεις με τον κολλητό ή όποιον άλλο φίλο!

Δες τους λόγους:

  • Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σωματότυπο και φυσικά διαφορετική ανάπτυξη.
  • Η σύγκριση σε αποπροσανατολίζει από την σωστή προπόνηση που θα σου δώσει την ισομετρική ανάπτυξη του σώματος σου. Με δύο λόγια αν ο φίλος έχει καλοσχηματισμένο στήθος που το ζηλεύεις θα είναι λάθος να επικεντρώσεις εκεί αγνοώντας άλλες μυϊκές ομάδες που ίσως έχεις ανάγκη.
  • Οι δύο σας δεν είστε καλοί κριτές των εαυτών σας. Δεν είστε δηλαδή σε αγώνα fitness όπου υπάρχει κριτική επιτροπή. Εσείς είστε οι αθλητές και εσείς οι κριτές και αυτή η κρίση σίγουρα δεν είναι αντικειμενική.

Μάθε λοιπόν να τα έχεις καλά με το σώμα σου και να προπονείσαι χωρίς συγκρίσεις. Άλλο είναι να στηθείς στον καθρέφτη και να διαπιστώσεις τις ατέλειες του σώματος σου και άλλο να συγκρίνεσαι με τον κολλητό ή έναν φίλο που έχει διαφορετικό σωματότυπο και άλλες στοχεύσεις.