fbpx

Παρουσιαστές: Η «φυλή» των επικίνδυνων καβαλημένων καλαμιών που πρέπει να «σβήσουμε»

Παρουσιαστές: Η «φυλή» των επικίνδυνων καβαλημένων καλαμιών που πρέπει να «σβήσουμε»

Το κακό έχει παραγίνει και δεν είναι μόνο ο Φουρθιώτης που πλέον συνάντησε τα κάγκελα της φυλακής! Εμφανίστηκε και ο Σάββας Πούμπουρας που μπορεί να μην κατηγορείται για εγκλήματα αλλά μας είπε να δουλεύουμε αμισθί για την… εμπειρία!!!

Το Twitter και γενικά τα social media πήραν «φωτιά» με τους χρήστες να αντιδρούν σφοδρά με μια γενική κατακραυγή του παρουσιαστή που ξέχασε ποιος είναι ο ρόλος του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός είναι να ανοίξουν επιτέλους τα γυμναστήρια – Τι κάνουν οι άλλες χώρες – Τι λένε οι ειδικοί!

 

Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτός, είναι πολλοί άλλοι, καβαλημένα καλάμια που πιάνουν ένα μικρόφωνο, στη τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και νομίζουν ότι… έγιναν δημοσιογράφοι και είναι το κέντρο του σύμπαντος!

Το θέμα με τους παρουσιαστές υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά πλέον έχει αρχίσει να ξεφεύγει!  Με μια τηλεοπτική παρουσία και ένα μικρόφωνο στο χέρι αφιερώνουν ανεξέλεγκτα ότι «σκάει» στο μυαλό τους, δίνοντας συμβουλές ή ερμηνεύοντας σύμφωνα με το …κεφάλι τους την επικαιρότητα, ξεφεύγοντας από τη βασική τους δουλειά που είναι η παρουσίαση μιας εκπομπής συνήθως lifestyle ή κάποιου παιχνιδιού.

Παίρνουν «δύναμη» από τις τηλεθεάσεις ή τις ακροαματικότητες, δηλαδή από τον κόσμο, που έμμεσα τους κάνει μικρούς «Θεούς», επειδή απλά έχουν ευφράδεια λόγου και καλό παρουσιαστικό!

Καβαλάνε τόσο μεγάλο καλάμι που εμφανίζονται ακόμα και ως δημοσιογράφοι όπως ο Φουρθιώτης και εδώ είναι το χειρότερο!

Όλοι αυτοί όμως δεν έγιναν μόνοι τους έφτιαξε το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σύστημα που «σερβίρει» οτιδήποτε χωρίς να επενδύει στη ποιότητα, γιατί αυτή κοστίζει περισσότερο από τους μαϊντανούς παρουσιαστές.

Μπροστά στη τηλεθέαση ή την ακροαματικότητα, οι ιδιοκτησίες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, τις περισσότερες φορές κάνουν τα «στραβά μάτια» …στις ατοπίες των δήθεν ψαγμένων και …περισπούδαστων παρουσιαστών μέχρι να γίνει ην «χοντράδα» και να βουίξει ο τόπος!

Και πως θα πάψει αυτή η κατάσταση; Αν δεν λειτουργήσει το Ραδιοτηλεοπτικό σωστά, αν δεν λειτουργήσουν οι Ενώσεις Συντακτών σωστά, τότε η μοναδική λύση είναι εμείς να τους απορρίψουμε μέσω του τηλεκοντρόλ! Με απλά λόγια να τους «σβήσουμε» από τον τηλεοπτικό χάρτη… απλά με ένα κουμπί!

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης