fbpx

«Ρόδα» στο πρωτάθλημα έβαλε πλέον ο Fabio – Ελπιδοφόρα απόδοση του Aleix Espargaro

«Ρόδα» στο πρωτάθλημα έβαλε πλέον ο Fabio – Ελπιδοφόρα απόδοση του Aleix Espargaro

Ο αγώνας της Βρετανίας είχε μια ωραία έκπληξη και αυτή δεν ήταν ο Fabio Quartararo αλλά τα αδέρφια Espargaro που ουσιαστικά μονοπώλησαν το ενδιαφέρον!

Οι συμπαθέστατοι, αξιοπρεπείς  και πλήρως αθλητικοί Aleix και Pol Espargaro έδωσαν δυνατές μάχες που εντυπωσίασαν σε έναν δυνατό αγώνα που έκανε τους γύρους της μεγάλης πίστας του Silverstone να περνούν γρήγορα και θεαματικά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: MotoGP και …ξερό ψωμί! Ανακάλυψε πόσο MotoGP-ακιας είσαι ή απλώς “τυφλός” οπαδός!

 

Ήταν ευχάριστη έκπληξη της Aprilia στο βάθρο για πρώτη φορά στα MotoGP. Ήταν ένα βάθρο που ο Aleix Espargaro κυνηγούσε πολύ καιρό και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα σήμερα.

 

 

Ο αγώνας του Silverstone ήταν όμορφος και αθλητικός. Ένας αγώνας χωρίς παρατράγουδα που άφησε όλο το χώρο στον Fabio Quartararo να δείξει ότι ήρθε για να μείνει βάζοντας μάλιστα και …ρόδα στο πρώτο πρωτάθλημα της Yamaha μετά από αρκετά χρόνια!

Ο Fabio Quartararo με την απόδοση του εξασφάλισε τέτοια διαφορά που μπορεί πλέον να κάνει χαλαρούς αγώνες τακτικής μέχρι και τη μαθηματική επικράτηση του στο πρωτάθλημα!

 

 

Όλα έγιναν στον τρίτο γύρο! Ο Fabio Quartararo πέρασε τον Francesco Bagnaia για την τρίτη θέση και άρχισε να κυνηγά τους αδερφούς Espargaro, περνώντας τον Aleix στον επόμενο γύρο. O Bagnaia τον ακολούθησε αμέσως, περνώντας τον Aleix, αλλά ο Ισπανός αναβάτης αντιστάθηκε και ξαναπέρασε μπροστά. Στον πέμπτο γύρο, ο Quartararo έκανε την επίθεσή του και πέρασε τον Pol Espargaro. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Γάλλο αναβάτη, ο οποίος αύξησε την διαφορά του σχεδόν στα 4 δευτερόλεπτα και οδήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος, αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά στους 65 βαθμούς!

 

 

Στη συνέχεια ο Aleix πέρασε τον Pol, o οποίος δεν μπορούσε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις, καθώς ο Alex Rins ερχόμενος από την 10η θέση του grid ανέβαινε διαρκώς και κατάφερε να τον περάσει στον 8ο γύρο. Ο Valentino Rossi παρά την καλή του εκκίνηση έχανε θέσεις, όπως και ο Bagnaia που μετά τα μισά του αγώνα άρχισε να μένει πολύ πίσω. Μετά την μέση του αγώνα, οι Brad Binder, Iker Lecuona, Jack Miller και Alex Marquez είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν.

 

 

O Marc Marquez σήμερα ξεκίνησε τον αγώνα θέλοντας να παλέψει για το βάθρο, αλλά εγκατέλειψε τον αγώνα στον πρώτο γύρο, μετά την πτώση του που συμπαρέσυρε τον Jorge Martin, ενώ οι δύο οδηγοί ήδη είχαν επαφή λίγες στροφές πριν. Αυτή ήταν η τρίτη πτώση του Σαββατοκύριακου για τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Υπήρχε κάτι κοινό σε αυτές τις πτώσεις; Κάποια ομοιότητα;

 

O Dovi στην Yamaha!

Δια στόματος Lin Jarvis αποσαφηνίστηκε σήμερα τι θα γίνει με τις θέσεις της Yamaha. Όπως διευκρίνησε και ο ίδιος, τίποτα δεν έχει υπογραφεί ακόμα, αλλά οι αποφάσεις έχουν παρθεί και ο Franco Morbidelli, με το που επιστρέψει από τον τραυματισμό του, θα είναι μέλος της εργοστασιακής Monster Energy Yamaha. Αυτό άφηνε την θέση του Franco κενή στην Petronas SRT Yamaha, όπως γράφει το Mgp.gr.

Την θέση αυτή θα καλύψει ο Andrea Dovizioso, ο οποίος βρίσκεται σε ένα έτος αποχής από τους αγώνες φέτος. Παρόλα αυτά, η επιστροφή του φαίνεται προγραμματισμένη και θα πάρει την θέση του Morbidelli, πιθανότατα από το Misano και μετά,  ενώ ο μάνατζέρ του μόλις δήλωσε ότι η επιθυμία του είναι να συνεχίσει του χρόνου στην νέα δορυφορική ομάδα της Yamaha με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Οπότε, ευτυχώς, οι φόβοι ότι μπορεί να μην βλέπαμε τον Dovizioso να αγωνίζεται ξανά, διαλύονται τώρα και η σύνθεση των ομάδων του 2022 γίνεται πιο ξεκάθαρη.

 

Επόμενος αγώνας 12 Σεπτεμβρίου, Άραγκον Ισπανία.