fbpx

Τα Βeach Buggies επιστρέφουν και αυτή τη φορά θα είναι ηλεκτρικά

Τα Βeach Buggies επιστρέφουν και αυτή τη φορά θα είναι ηλεκτρικά

Ξεκίνησαν από την Καλιφόρνια κάπου γύρω στα ‘60, συνδέθηκαν με τους Beach Boys και γενικά με έναν ανέμελο τρόπο και κάποια από αυτά έφτασαν και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Έχοντας παρουσία και σε κάποια ελληνικά νησιά ως ενοικιαζόμενα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοκίνητο ή μηχανή; 8 συγκρίσεις που δείχνουν τη πιο «παθιασμένη» σχέση του άντρα

 

Ο λόγος για τα θρυλικά Beach Buggies, που βασίζονταν στο πλαίσιο του Σκαραβαίου και φυσικά χρησιμοποιούσαν και τους κινητήρες του. Δεν είχαν οροφή, ούτε πόρτες, οι τροχοί τους καλύπτονταν από μια υποψία φτερών, οπότε σε γενικές γραμμές ήταν ελεύθεροι. Τα λάστιχά τους, στην αρχική τους τουλάχιστον διαμόρφωση ήταν χωμάτινα και φαρδιά, πολύ περισσότερο από ότι θα ήταν λογικό με τους μάλλον αναιμικούς αερόψυκτους κινητήρες του Σκαραβαίου, προκειμένου να μπορούν να κινούνται στις αμμώδεις παραλίες.

 

 

Συνολικά και σύμφωνα με υπολογισμούς πρέπει να κατασκευάστηκαν περί τις 250.000 Beach Buggies, πολλά από αυτό ήταν ειδικές παραγγελίες one off, χώρια τις μετατροπές από κάποιον Σκαραβαίο, ανοιχτό ή κλειστό.

Προκειμένου να αξιοποιήσει αυτήν την παράδοση αλλά και να τη μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή η VW θα παρουσιάσει στις αρχές Μαρτίου ένα σύγχρονο Beach Buggy. Και όταν λέμε σύγχρονο εννοούμε αφενός πως θα διαθέτει όλα τα αισθητικά και οπτικά χαρακτηριστικά των αρχέτυπων προσαρμοσμένα στο σήμερα και στις προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να ισχύουν.

Όσο για τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων δεν θα τίθεται θέμα, μιας και το σύγχρονο Beach Buggy θα είναι ηλεκτρικό. Βάση του θα είναι το ειδικά εξελιγμένο για την ηλεκτροκίνηση πλαίσιο MEB του ομίλου Volkswagen, που με τον τρόπο αυτό θέλει να αποδείξει ότι είναι κατάλληλο και για ειδικού τύπου οχήματα με περιορισμένο ύψος παραγωγής.

Το σύγχρονο Beach Buggy μπορεί να είναι ηλεκτρικό αλλά η εμφάνισή του θα παραπέμπει άμεσα σε αυτά του παρελθόντος που βασίζονταν στο Σκαραβαίο.

Πηγή: VW