fbpx

Το απόλυτο event της κατάδυσης είχε πολύ αδρεναλίνη

Το απόλυτο event της κατάδυσης είχε πολύ αδρεναλίνη

Ένα διήμερο αθλητικό και καλλιτεχνικό υπερθέαμα στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο της λίμνης Βουλισμένης, στον Άγιο Νικόλαο – Ριψοκίνδυνες βουτιές με… κομμένη την ανάσα, μουσική, χορός και 15.000 θεατές έβαλαν την Κρήτη στην «καρδιά» του τουριστικού χάρτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Extreme Summer: Σίγουρα θέλει κότσια για να κάνεις kite

 

«Τρέλα». «Μαγεία». Θάρρος, τόλμη, ρίσκο… σε βαθμό κινδύνου. Ο Χάρης να ιδρώνει και να τρέχει «ξεφυσώντας» πάνω-κάτω. Η Έλι να αγκαλιάζει τον Όουεν και να του χαϊδεύει τρυφερά τα μαλλιά. Ο «Λάζο» να φωτογραφίζεται με μικρούς και μεγάλους, «φορώντας» ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά -και ας τερμάτισε… τελευταίος. Κορίτσια και αγόρια να φορούν τα καλά τους και να κάνουν… πασαρέλα γύρω από τη λίμνη. Ο Μιχάλης να καταγράφει τα πάντα με τον φακό του. Μουσική, χορός, φως, σκοτάδι, αδρεναλίνη, ωραίοι άνθρωποι, ωραίες παρέες -από αυτές που γράφουν ιστορία.

 

 

Το τέταρτο συνεχόμενο «Agios Nikolaos Cliff Diving» δεν ήταν απλά ένα γεγονός περιορισμένο σε στενό αθλητικό-καταδυτικό πλαίσιο. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο. Ένα πολιτιστικό δρώμενο, ένα κοινωνικό γεγονός, ένα υπερθέαμα για όλες τις αισθήσεις στην «καρδιά» του Αγίου Νικολάου, στην ομώνυμη λίμνη.

 

 

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 30 Ιουνίου, ένα ακόμα «Cliff Diving» έριξε την αυλαία του, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά. Χιλιάδες Κρητικών, αλλά και επισκεπτών του νησιού, «κατέκλυσαν» τα καταστήματα και τους υπαίθριους χώρους περιμετρικά της αμφιθεατρικής λίμνης Βουλισμένης -όπως είναι πιο γνωστή στους ντόπιους και στους τακτικούς επισκέπτες της Κρήτης και του Αγίου Νικολάου- σε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να απολαύσουν το μοναδικό καταδυτικό γεγονός από υψηλά σημεία που φιλοξενεί η Ελλάδα, τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια.

 

 

Τόσο το Σάββατο 29 Ιουνίου (πρώτη μέρα) όσο και την Κυριακή, στους τελικούς, η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη, σ’ έναν διαγωνισμό καταδύσεων γεμάτο ένταση, συγκινήσεις και συνεχείς ανατροπές στην βαθμολογία, όσο ανέβαινε το επίπεδο δυσκολίας για τους αθλητές -19 διακεκριμένοι καταδύτες, άντρες και γυναίκες, απ’ όλο τον κόσμο (Βρετανία, Ρωσία, Βραζιλία, Ουκρανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστραλία, Δανία και Ρουμανία). Στη διάρκεια του διημέρου, οι περίπου 15.000 θεατές παρακολούθησαν καταπληκτικές καταδύσεις και πιρουέτες από βατήρα στα 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό υπερθέαμα, τόσο κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων όσο και στο νυχτερινό σόου που ακολούθησε.

 

 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ), ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Infinite Drop High Diving κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα διήμερο αθλητικών και καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεχώρισε, με αποκορύφωμα την φαντασμαγορική τελετή λήξης, το βράδυ της Κυριακής, η οποία χαρακτηρίστηκε από την αθλητική, αλλά και την καλλιτεχνική πρωτοτυπία και αρτιότητα, που έφερε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του Πέτρου Κούρτη. Νέα στοιχεία «ένωσαν» τη μουσική παράδοση της Κρήτης με τα σύγχρονα μουσικά και χορευτικά ρεύματα, ενώ τύμπανα, βιολιά και μία κλασική φωνή σοπράνο συνέθεσαν ένα θέαμα μοναδικό, πέρα από τα «στενά» όρια της Κρήτης και της Ελλάδας.