fbpx

10 σούπερ χυμοί δροσιστικών βοτάνων για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!

10 σούπερ χυμοί δροσιστικών βοτάνων για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Καύσωνας ή απλά ζέστη όπως και να είναι οι καλοκαιρινές μέρες είτε στη πόλη είτε στη παραλία θέλουν ενυδάτωση και η καλύτερη περίπτωση είναι φυσικοί χυμοί με δροσιστικά και θρεπτικά βότανα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό να πίνεις ζεστό τσάι ακόμα και το καλοκαίρι!

 

Δες λοιπόν πόσους χυμούς μπορείς να φτιάξεις εύκολα και απλά. Τους περισσότερους τους βάζεις και τους αφήνεις να κρυώσουν ενώ κάποιοι γίνονται αμέσως παγωμένιοι.

 

  1. Τσάι με τζίντζερ και λεμόνι

Βάζεις σε μια κατσαρόλα 25gr ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα) σε 600 ml νερό με λίγες φλούδες λεμονιού. Στη συνέχεια τα βράζεις για 20λεπτά σουρώνεις τον χυμό και τον αφήνεις να κρυώσει.

 

  1. Τσάι με τζινσένγκ και κανέλα

Βράζεις για 20λεπτά 5gr κανέλα ξύλο και ένα εκατοστό ρίζα τζίνσενγκ σε 200 ml νερό.

 

  1. Τσάι με τζινσένγκ και κάρδαμο

Βράζεις για 20λεπτά 8gr ρίζα τζίνσενγκ και 4gr κάρδαμο σπόρο σε 500 ml νερό

 

  1. Βασιλικός και μελισόχορτο

Σε μια τσαγιέρα βάζεις 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό 1 κουτ. της σούπας μελισσόχορτο και στη συνέχεια βράζεις 600 ml νερό ξεχωριστά. Ρίχνεις το καυτό νερό στην τσαγιέρα με τα βότανα τη σκεπάζεις και άφησε την 10-15 λεπτά.

 

  1. Τίλιο και χαμομήλι

Με τον ίδιο τρόπο με το προηγούμενο βάζεις στη ταγιέρα 2 κουταλιές τίλιο 2 κουταλιές χαμομήλι και μετά χύνεις 600 ml καυτό νερό. Σκέπασε την και αφήστε την για 10-15 λεπτά.

 

  1. Χαμομήλι και μάραθος

Τρίβεις ½ κουταλιά μάραθο και με ½ κουταλιά χαμομήλι τα βάζεις στη τσαγιέρα. Ρίχνεις μετά 200 ml βραστό νερό και το αφήνεις για 15 λεπτά.

 

  1. Λεβάντα και μελισσόχορτο

Βάζεις σε μια τσαγιέρα 2 κουταλιές λεβάντα 2 κουταλιές Μελισσόχορτο και τα περιλούζεις με 600 ml νερό. Τα αφήνεις 15 λεπτά.

 

  1. Τέσσερα βότανα με φρούτα

Παίρνεις τέσσερα βότανα μαντζουράνα χαμομήλι δίκταμο τσάι βουνού και 2 μήλα γκόλντεν και 2 ακτινίδια καθώς και 1 ξυλάκι κανέλα. Τα βράζεις τα φρούτα σε 5 κούπες νερό και στη συνέχεια προσθέτεις τα βότανα. Στο τέλος σουρώνεις τον χυμό!

 

  1. Λεμονάδα με λουίζα

Σε 1 lt νερό βάζεις ½ κούπα χυμό λεμονιού  ½ κούπα ζάχαρη (προεραιτικά)  3 κουταλιές Λουΐζα ψιλοκομμένη. Τα ανακατεύεις και το αφήνεις για 3 ώρες στο ψυγείο. Στο τέλος στραγγίζεις και είναι έτοιμο.

 

  1. Παγωμένο τσάι με μελισσόχορτο και γιαούρτι

Στο μίξερ βάζεις 2 κούπες τσάι μελισσόχορτου 2 κουταλιές μέλι και 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό. Τα χτυπάς μαζί με παγάκια και είναι έτοιμο!