fbpx

#25102019

#25102019

  • Η υπερπροπόνηση είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι αθλούμενοι, αφού πάνω στον ενθουσιασμό τους, «ξεχνάνε» να ξεκουραστούν με αποτέλεσμα να… καούν. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει μετά από μια έντονη δραστηριότητα.
  • Δεν υπάρχει σχετικός «χρυσός» κανόνας, καθώς οι ημέρες ξεκούρασης έχουν να κάνουν με το επίπεδο της φυσικής κατάστασης αλλά και την προπόνηση που κάνεις.
  • Το πιο σύνηθες λάθος που κάνετε είναι να ξεκινάτε το τρέξιμό σας σε πολύ υψηλό ρυθμό, επειδή είστε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια. Αλλά αυτό σας κάνει νε εξαντλείστε πολύ νωρίς και να μην καταφέρνετε να διανύσετε την απόσταση που έχετε θέσει ως στόχο.
  • Πολλοί άνθρωποι θέλουν να πιάσουν τους ίδιους στόχους που ακούν ότι ισχύουν για τους ανθρώπους που είναι αδύνατοι και γυμνασμένοι. Αυτό είναι λάθος. Ο μόνος εναντίον του οποίου αγωνίζεστε είναι ο ίδιος σας ο εαυτός. Προσπαθήστε κάθε μέρα να τρέχετε έστω και… ένα μέτρο πιο πολύ από την προηγούμενη. Κάντε αυτό και θα είστε νικητές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Για να κάψεις περισσότερες θερμίδες πρέπει να μειώσεις την ταχύτητα που τρέχεις και να αυξήσεις τον χρόνο που τρέχεις. Οι ειδικοί τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης, όσο αυξάνεται η ένταση, αυξάνεται και η συμμετοχή του γλυκογόνου (υδατάνθρακες). Όταν μειώνεται η ένταση, αυξάνεται η συμμετοχή του λίπους.
  • Οι προπονήσεις ταχύτητας με αντοχή που σε αναγκάζουν να διατηρείς το ρυθμό σου για μεγάλα διαστήματα σε βοηθούν να βρεις την επιπλέον δύναμη να συνεχίσεις όταν νομίζεις πως δεν μπορείς» λέει ο Ιάσονας Γαργαλιάνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής, personal trainer.