fbpx

Απεβίωσε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης επίτιμος πρόεδρος του ΝΟΘ

Απεβίωσε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης επίτιμος πρόεδρος του ΝΟΘ

Η ναυταθλητική οικογένεια της Θεσσαλονίκης πενθεί την απώλεια ενός αξιοσέβαστου και δραστήριου μέλους της. Πενθεί και ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης για την απώλεια του Επιτίμου Προέδρου του Σταύρου Κωνσταντινίδη ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του ομίλου ενώ έχει αφήσει σημαντικό έργο κυρίως στο θέμα των υποδομών του ομίλου που αγαπούσε, του ΝΟΘ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο bleisure τουρισμός έρχεται για να γίνει trend και στην Ελλάδα σύμφωνα με το CNN

 

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Γιός επιφανούς αυτοδημιούργητου βιομήχανου, πρόσφυγα από την Προύσσα, σπούδασε χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ασχολήθηκε με την οικογενειακή του επιχείρηση, δίνοντας της νέα διάσταση και δημιουργώντας μια από τις πιο σοβαρές κλωστοϋφαντουργίες στην Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο. Ο Σταύρος υπήρξε επιφανής, όχι μόνο σαν επιχειρηματίας, αλλά και σαν εργοδότης, καθιερώνοντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και νοοτροπία στις εργασιακές σχέσεις.

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης αφιέρωσε πολύ από τον χρόνο του, τις ικανότητες του, τις οικονομικές και κοινωνικές του δυνατότητες , στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ επί 23 έτη και Πρόεδρος του επί 3 θητείες, συνεχίζοντας και σφραγίζοντας με την ξεχωριστή του προσωπικότητα, την ιστορία του Σωματείου. Η ολοκλήρωση και επέκταση των νέων εγκαταστάσεων, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον Σταύρο. Η αναδιοργάνωση τμημάτων, η δημιουργία αξιόλογου αθλητικού υπόβαθρου, η καθιέρωση των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και η θεσμοθέτηση πολλών εκδηλώσεων που έχουν σκοπό την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών είναι σε μεγάλο βαθμό έργα δικά του.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όμως η εξέχουσα πορεία και η γενναιόδωρη προσφορά του θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Δευτέρα και ώρα 14:00 στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.