fbpx

Μάθε αυτά τα 2 που μπορείς να πάθεις τις πρώτες μέρες της άνοιξης με τη μηχανή σου!

Μάθε αυτά τα 2 που μπορείς να πάθεις τις πρώτες μέρες της άνοιξης με τη μηχανή σου!

Μπορεί να είσαι …σκληρό αντράκι όμως οι πρώτες μέρες της άνοιξης υπάρχει περίπτωση να επιφυλάξουν  άσχημες εκπλήξεις για σένα, όταν καβαλάς την αγαπημένη σου μηχανή!

Συνήθως τις πρώτες μέρες της άνοιξης οι  διαφορές θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα είναι μεγάλες με αποτέλεσμα το πρωί να σηκώνεσαι και να κάνει ψύχρα ή ακόμα και κρύο και το μεσημέρι να σκας από τη ζέστη.

Έτσι μπορείς να την πατήσεις άσχημα ειδικά αν βγεις με τη μηχανή σου το μεσημέρι που κάνει ζέστη και φοράς, τι άλλο από ένα μπλουζάκι, επειδή όπως είναι φυσικό θα ζεσταίνεσαι! Βέβαια, αν επιστρέψεις πριν πέσει το φως, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, όμως επειδή στη ζωή μας υπάρχουν πολλά απρόβλεπτα μπορεί ξαφνικά να βρεθείς νυχτιάτικα ή ίσως και τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης, με τη μηχανή σου να τριγυρνάς στους δρόμους και να φοράς ένα μπλουζάκι!

Το σωστό είναι να φοράμε ένα μπουφάν μηχανής, πάντα όταν οδηγάμε. Όμως είναι πολλοί που δεν το τηρούν για διάφορους λόγους. Αν λοιπόν είσαι από εκείνους που αρκούνται σε ένα συμβατικό μπουφάν τότε θα πρέπει να το κουβαλάς μαζί σου για να το φορέσεις όταν πέσε ο ήλιος και φυσικά η θερμοκρασία.

Δες λοιπόν τι μπορεί να πάθεις αν μείνεις στη βραδινή ψύχρα της άνοιξης και φοράς μόνο ένα μπλουζάκι:

1. Μπορεί να κρυώσεις

Το πιο πιθανό είναι να κρυολογήσεις και την επόμενη μέρα να είσαι συναχωμένος ή με πυρετό. Το χειρότερο είναι να πάθεις πνευμονία!

2. Μειώνονται οι αντιδράσεις σου

Όπως συμβαίνει και τον χειμώνα, όταν κάποιος δεν είναι καλά ντυμένος και κρυώνει, μειώνονται οι αντιδράσεις σου και αυτό είναι πολύ καλό για την ασφάλεια σου. Στο κρύο το σώμα μας σφίγγεται και γίνεται δυσκίνητο με τα αντανακλαστικά να μειώνονται, όταν φυσικά το σώμα δεν προστατεύεται κατάλληλα από κάποιο ρούχο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια δύσκολη κατάσταση δεν θα μπορέσεις να αντιδράσεις άμεσα κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια σου.

Βέβαια το πιο σημαντικό είναι να φοράς πάντα το κράνος σου!