fbpx

Πως ή νύκτα κάνει τα πατίνια επικίνδυνα αν δεν προσέξεις

Πως ή νύκτα κάνει τα πατίνια επικίνδυνα αν δεν προσέξεις

Η νύκτα κρύβει κινδύνους για όλα τα οχήματα και πολύ περισσότερο για τα πατίνια. Αν είσαι από εκείνους που δεν το γνωρίζουν τότε πρέπει να το μάθεις.

Ο λόγος είναι απλός και λέγεται φωτισμός κάτι που δεν έχουν τα περισσότερα πατίνια. Οι σωστοί ποδηλάτες που δεν θέλουν να κινδυνέψουν έχουν φώτα. Παρόμοια φώτα υπάρχουν και για τα πατίνια, όμως αρκετοί δεν τα χρησιμοποιούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να χειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και να τις διώξεις μακριά

 

Ο φωτισμός και οι ανακλαστήρες είναι τα πρώτα που πρέπει να έχεις στο πατίνι σου, όμως δεν φτάνουν μόνο αυτά. Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων αγνοούν τις νύχτες ακόμα και τις μοτοσικλέτες που έχουν και φώτα και ανακλαστήρες, αγνοούν τα ποδήλατα, πόσο μάλλον ένα πατίνι.

Μια λύση για να φαίνεσαι είναι εκτός από τα φώτα και τους ανακλαστήρες, είναι να φοράς ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Όμως η πιο σωστή λύση για να μην κινδυνεύσεις, είναι να οδηγείς με μικρή ταχύτητα, στην άκρη του δρόμου ή ακόμα και στο πεζοδρόμιο αν δεν έχει πεζούς. Να μην μπαίνεις ανάποδα σε μονόδρομο και φυσικά να μην περνάς με κόκκινο τους σηματοδότες.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ακόμα και να είναι προσεκτικός ο οδηγός του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας μπορεί να μην σε δει λόγω έλλειψης φωτισμού ή λόγω καταστρατήγησης των κανόνων του ΚΟΚ από την πλευρά σου. Δηλαδή να του βγεις από εκεί που δεν περιμένει να περάσει ούτε πεζός!