fbpx

Πως θα καταφέρεις να μην κρυώνεις στα χιόνια… ακόμα και γυμνός!

Πως θα καταφέρεις να μην κρυώνεις στα χιόνια… ακόμα και γυμνός!

Μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό να βγεις ημίγυμνος στα χιόνια όμως αυτό δείχνει ότι μπορεί συνηθίσεις το κρύο και να μην τρεμουλιάζεις ή να ντύνεσαι σαν κρεμμύδι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα ανακαλύψεις την πραγματική σου fitness προσωπικότητα

 

Όταν τα σώματά μας εκτίθενται επανειλημμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες, τελικά «αυτο-ρυθμίζονται». Αλλά δεν μιλάμε να βγαίνετε στο κρύο για 5 λεπτά κάθε φορά την ημέρα, ενώ την υπόλοιπη μέρα είστε κουκουλωμένοι δίπλα στην σόμπα!

 

 

Πολλοί κάτοικοι σε πολικές περιοχές έχουν λιγότερο έντονη αντίδραση στο κρύο. Εξακολουθούν να τρέμουν και να περιορίζουν τη ροή του αίματος στο δέρμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Υπάρχουν δύο άλλοι τρόποι με τους οποίους ο οργανισμός μπορεί να προσαρμόζεται στις χαμηλές θερμοκρασίες:

 

Η αύξηση της μεταβολικής παραγωγής θερμότητας

Η διατήρηση της θερμότητας

 

Ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο θα αντιδράσει στην επαναλαμβανόμενη και πολύωρη έκθεση στο κρύο, ενδεχομένως να οφείλεται στην έκταση της απώλειας θερμότητας από το σώμα. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν για το πώς αισθάνονται και προσαρμόζονται τα σώματά μας στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Έτσι, εάν τείνετε να νιώθετε ότι κρυώνετε συχνά, μπορείτε να δοκιμάσετε να περάσετε λίγο χρόνο έξω για να δημιουργήσετε μια ανοχή. Ή, φορέστε γάντια, ζεστές κάλτσες και σκούφο, ώστε να καλύψετε τα άκρα σας, που είναι και το σημαντικότερο στην απώλεια θερμότητας από το σώμα.