fbpx

#21122018

#21122018

  • Η αλήθεια είναι ότι η ασκήσεις στη προπόνηση δε γνωρίζουν φύλο. Πρέπει να γυμνάζουμε όλο το σώμα από τα πόδια μέχρι τη πλάτη. Ότι σώμα και να θέλεις, fitness ή bodybuilding το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να είναι συμμετρικό και φυσικά να ταιριάζει στον σωματότυπο σου.
  • Αρκετές είναι οι μελέτες σχετικά με τη φυσική δραστηριότητα για την πρόληψη της επαναπρόσληψης βάρους μετά την απώλεια του. Η πλειοψηφία των ερευνών έχει ασχοληθεί με άτομα που μόλις είχαν ξεκινήσει την άσκηση, με άτομα που δεν πραγματοποιούσαν άσκηση και με βάση το επίπεδο της άσκησης. Η ανασκόπηση στις έρευνες, που διαρκούσαν από μερικούς μήνες έως αρκετά χρόνια έδειξαν ότι τα άτομα που έκαναν γυμναστική παρουσίασαν μικρότερη ανάκτηση βάρους από ότι τα άτομα που δεν έκαναν άσκηση. Τα πιο έμπειρα άτομα που έκαναν υψηλότερου επιπέδου άσκηση και πραγματοποιούσαν μεγαλύτερο όγκο προπόνησης, ανέκτησαν λιγότερο βάρος από τα άτομα μεσαία επιπέδου με χαμηλότερο όγκο προπόνησης.
  • «Πως θα πάω γυμναστήριο, θα με δούνε και θα γελάνε» είναι μια ατάκα που την λένε όσοι φοβούνται να περάσουν το κατώφλι ενός γυμναστηρίου και δεν φοβούνται τον κόπο ή τη κούραση αλλά τους …άλλους. Ο φόβος έγκειται στο ότι οι υπόλοιποι θα τις κρίνουν για το πως κάνουν γυμναστική, για το αν χρησιμοποιούν σωστά τα μηχανήματα και αν κάνουν τις ασκήσεις σωστά ή λάθος.
  • Αν δε προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο ένας καλός τρόπος να γυμναστείς είναι να στήσεις ένα μίνι γυμναστήριο στο σπίτι σου. Όργανα υπάρχουν στο εμπόριο και δεν είναι ακριβά, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το ερωτηματικό πολλών είναι το πόσο η γυμναστική στο σπίτι είναι αποτελεσματική.
  • Είσαι ανοργάνωτος, σε λένε «χύμα» και «άνετο». Είσαι οργανωτικός σε λένε «υποχόνδριο»! Στην πραγματικότητα όμως η ανοργανωσιά είναι ένα μειονέκτημα που εκνευρίζει φίλους και συνεργάτες, ειδικά όταν περιμένεις επί ώρα τον «ανοργάνωτο» και «χύμα» φίλο ή συνεργάτη σου.
  • Από την άλλη, τους τακτικούς ανθρώπους τους τρομάζει το γεγονός να χαρακτηριστούν υποχόνδριοι.