fbpx

Το GP παρωδία της Τουρκίας ντροπή για την F1 – Ο Hamilton επικράτησε μέσα στο χάος!

Το GP παρωδία της Τουρκίας ντροπή για την F1 – Ο Hamilton επικράτησε μέσα στο χάος!

Να γελάς και να κλαις συνάμα ήταν το gp της Τουρκίας. Να γελάς για τους Τούρκους που απέτυχαν παταγωδώς να οργανώσουν τον αγώνα με τα μονοθέσια να γλιστρούν στη πίστα και όχι μόνο. Να κλαις για την κατάντια της F1 που αποφάσισε να οργανώσει αγώνα σε μια χώρα για την ποία όλος ο κόσμος παίρνει μέτρα απέναντι στην επιθετική, φιλοπολεμική πολιτική του Ερντογάν!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Hamilton κερδίζει όποτε θέλει και μπορεί να αποχωρήσει επειδή απλά γέμισε νίκες!

 

Το gp της Τουρκίας ήταν παρωδία που δεν τιμά καθόλου την F1 την στιγμή που όλα τα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τον ξεριζωμό χιλιάδων Αρμενίων με τη Τουρκία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Την Τουρκία του Ερντογάν που εδώ και καιρό προκαλεί στη Μεσόγειο και η μία χώρα μετά την άλλη προχωράει σε οικονομικές κυρώσεις, με ισχυρότερες αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ αναμένεται και αντίδραση της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Την στιγμή που πολυεθνικές εταιρείες ακυρώνουν -ή παγώνουν- ήδη συμφωνημένες επενδύσεις στα εδάφη της Τουρκίας, όπως για παράδειγμα έκανε η Volkswagen με τη μονάδα παραγωγής στην Σμύρνη.

Η αμερικάνικη Liberty Media που διαχειρίζεται την F1 με τη σύμφωνη γνώμη της FIA στον δικό τους κόσμο έκαναν τον αγώνα που τελικά εξελίχθηκε σε πανηγύρι και ντροπή για το άθλημα!

Η Κωνσταντινούπολη επιλέχθηκε φέτος λόγω πανδημίας όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους υπεύθυνους της F1. Κάποιοι μπορεί να επικαλεστούν ότι ότι «ο αθλητισμός -και ιδιαίτερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός- δεν εμπλέκεται στην πολιτική…», όμως κανένας αγώνας της F1 πουθενά στον κόσμο δεν είναι γίνεται χωρίς την αμέριστη υποστήριξη των κυβερνήσεων των χωρών που διεξάγονται.

 

 

Αγωνιστικά ο Ο Lewis Hamilton κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη… επιβίωσης υπό δύσκολες συνθήκες στο πλαίσιο του Grand Prix Τουρκίας, σφραγίζοντας και μαθηματικά την κατάκτηση του έβδομου παγκόσμιου τίτλου του.

Δεδομένου του προβαδίσματος που είχε έναντι του teammate του στη βαθμολογία, ήταν θέμα χρόνου. Και παρότι το πρώτο μισό του αγώνα της Κωνσταντινούπολης ήταν χαοτικό και έδειχνε να μην εξελίσσεται καλά για εκείνον, ο Βρετανός ανέκαμψε, εκμεταλλεύτηκε τη βελτίωση των συνθηκών και με… στιλ, ισοφάρισε το ρεκόρ επτά τίτλων του Michael Schumacher.

O Sergio Perez της Racing Point και ο Sebastian Vettel της Ferrari συμπλήρωσαν το βάθρο.