fbpx

Το i4 είναι το οικογενειακό ηλεκτρικό μοντέλο της BMW

Το i4 είναι το οικογενειακό ηλεκτρικό μοντέλο της BMW

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της BMW το i4, το οικογενειακό της ηλεκτρικό μοντέλο αυτοκινήτου, θα αρχίσει να πωλείται από του χρόνου και δεν θα διαφέρει παρά ελάχιστα σε σχέση με το Concept i4 που παρουσιάστηκε τώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Audi ετοιμάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης!

 

Και το οποίο σε σχέση με το ηλεκτρικό μοντέλο που ήδη υπάρχει στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας δεν έχει κάποια εξεζητημένη εμφάνιση -πλην της πραγματικά μεγάλης μάσκας που όμως θα τη δούμε και στην αναμενόμενη σειρά 4.

 

 

Η αναλογικά συμβατική εικόνα του έχει να κάνει και με το ότι η BMW δεν εξελίσσει ειδικά πλαίσια αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Έτσι η i4 θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή της σειράς 3, ενώ η πιο μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με την τελευταία θα εντοπίζεται στο εσωτερικό της. Και αυτό γιατί θα είναι πιο μοντέρνο και high tech, με μια τεράστια οθόνη που θα έχει και μια μικρή κλίση. Μάλιστα η οθόνη θα είναι ενιαία, καθώς θα ενσωματώνει τόσο τον πίνακα οργάνων όσο και τις λειτουργίες του συστήματος infotainment, ενώ θα έχει και αντιθαμβωτική επίστρωση.

 

 

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ο επιλογέας από κρύσταλλο του iDrive, ενώ από το ίδιο υλικό θα είναι και κάποια άλλα κουμπιά προκειμένου να ενισχύεται η συνολική αίσθηση πολυτέλειας.

 

 

Σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται τελευταία το σύστημα πρόωσης eDrive της 5ης γενιάς του Concept i4, ανάλογο με αυτό των iX3 και iNext, δεν έχει δύο ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες αλλά μόνο έναν, με απόδοση 530 ίππων. Και έναν τεχνητό ήχο στον οποίο οι μηχανικοί της BMW έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση. Η μπαταρία του συστήματος είναι ιόντων λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα 80 kWh, που εξασφαλίζει μια αυτονομία 600 χιλιομέτρων κατά WLTP, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης, τα Core, Sport και Efficient.