fbpx

Γίνε «φέτες» χωρίς πολλά …ζόρια και μάθε ένα …μικρό μυστικό να το κάνεις!

Γίνε «φέτες» χωρίς πολλά …ζόρια και μάθε ένα …μικρό μυστικό να το κάνεις!

Αν πράγματι θέλεις να γίνεις «φέτες» μην ακούς αυτούς που σου λένε ότι τώρα είναι η εποχή της υπερτροφίας. Αν ήσουν φέτες, τότε πράγματι είναι η εποχή της υπερτροφίας, αν δεν ήσουν, τότε πρέπει να ακολουθήσεις άλλον δρόμο για να τις αποκτήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αν η αερόβια ή τα βάρη ανεβάζουν τον μεταβολισμό σου

 

Μάθε λοιπόν ότι ο σχηματισμός και το λεγόμενο «καθάρισμα» των κοιλιακών εξαρτάται από το ποσοστό λίπους που βρίσκεται πάνω και ενδιάμεσα από τους μυϊκές ίνες. Λιγότερα αποθέματα λίπους στην κοιλιακή περιφέρεια κάνει τους κοιλιακούς μύες να είναι πιο εμφανείς. Η ενδυνάμωση των μυών πρέπει να συνοδεύεται από την καύση του λίπους.

Χρειάζεται διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και αερόβια άσκηση μέτριας έντασης.

Όσο για τη διατροφή, μείωσε την κατανάλωση λιπαρών ουσιών  που προσθέτουν περιττό λίπος και αύξησε την κατανάλωση υδατανθράκων ( όπως ρύζι, δημητριακά, πατάτες) με την προϋπόθεση βέβαια ότι προπονείσαι συστηματικά.

 

 

Όσο για τις προπονήσεις, κάνε αερόβια άσκηση μέτριας έντασης βοηθά στην καύση των αποθεμάτων λίπους που έχουμε στο κορμί. Αερόβια άσκηση είναι η άσκηση στην οποία χρησιμοποιούνται μεγάλες μυϊκές μάζες και αυξάνει την καρδιακή συχνότητα, τον ρυθμό αναπνοής και την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Η άσκηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 – 4 φορές την βδομάδα, για 30 – 40 λεπτά. Η ένταση πρέπει να είναι μέτρια (στο σημείο που αυξάνεται λίγο ο ρυθμός της αναπνοής) και όχι ψηλή σε σημείο που να προκύπτει κόπωση. Σε ψηλή ένταση γίνεται καύση γλυκογόνου, ενώ σε μέτρια γίνεται καύση λίπους. Μείνε στα άπαχα κυρίως κόκκινα κρέατα ή λευκό-στεγνό κρέας, ψάρι, φρέσκα λαχανικά, αυγά και τρόφιμα βραδείας αποδέσμευσης υδατανθράκων, όπως οι γλυκοπατάτες.

 

 

Μάθε λοιπόν ποιο είναι το μικρό μυστικό που κάνει τη διαφορά:

Για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα άλλαζε συχνά τις ασκήσεις που κάνεις στο γυμναστήριο, δηλαδή τα πόσα σετ και επαναλήψεις από κάθε άσκηση κάνετε έτσι ώστε το σώμα σου να μπορεί να ξεκουράζεται αλλά και να γίνεται σωστά η καύση του λίπους.