fbpx

Έτσι θα κάνεις το σπανάκι σουφλέ και θα το απολαύσεις

Έτσι θα κάνεις το σπανάκι σουφλέ και θα το απολαύσεις

Αν η μαμά σου σε τάιζε πολύ σπανακόρυζο και έχεις μια απέχθεια στο σπανάκι, αν το δοκιμάσεις σουφλέ τότε θα το αγαπήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις εύκολα την καλύτερη χυλωμένη φασολάδα

 

Είναι ένα φαγητό βασικά υγιεινό, που γίνεται εύκολα και μπορεί να αποτελέσει το κύριο πιάτο για ένα ωραίο δείπνο.

Δες πως το κάνεις:

 

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

700 γραμ. σπανάκι πλυμένο

στραγγισμένο και χοντροκομμένο

1 φλ. φρέσκο γάλα

250 γραμ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. τρίμματα ροκφόρ

6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες

1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλ. κασέρι τριμμένο

1 πακέτο αλμυρά κράκερ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο). Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος  και το ροκφόρ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.

Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.

Ψήνουμε το σουφλέ σπανάκι για 30΄ στους 200 C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.