fbpx

Αυτή είναι η αναλογία διατροφής – προπόνησης για να γίνεις «φέτες»

Αυτή είναι η αναλογία διατροφής – προπόνησης για να γίνεις «φέτες»

Αν θέλεις να γίνεις «φέτες» ή να αποκτήσεις γράμμωση τότε πρέπει να τηρείς κάποια τακτική στη προπόνηση σου.

Το σημείο κλειδί είναι μια αναλογία που αν την τηρήσεις τότε θα αποκτήσεις το σώμα που θέλεις:Φέτες ή γράμμωση = 70% Διατροφή + 30% Γυμναστική!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 top outdoor προγράμματα που θα σε κάνουν …«φέτες»! (Video)

 

Επίσης, γράμμωση σημαίνει χαμηλά ποσοστά λίπους, οπότε η προσπάθεια σας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ελαχιστοποίηση του λιπώδους ιστού. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, πως το χτίσιμο μυϊκής μάζας και η γράμμωση είναι συνήθως δύο στόχοι που δεν γίνονται να επιτευχθούν ταυτόχρονα, καθώς το μεν πρώτο απαιτεί θερμιδικό πλεόνασμα, το δε δεύτερο θερμιδικό έλλειμμα.

 

 

Θα αναφερθούμε και στα 3 μακροθρεπτικά συστατικά της διατροφής μας (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη), αλλά πριν γίνει αυτό θα πρέπει να επισημανθούν κάποιες πρώτες σπουδαίες πληροφορίες, που αφορούν τη διατροφή για γράμμωση. Έχουμε λοιπόν:

Να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να κρατάτε το μεταβολισμό σας ενεργό. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ο έλεγχος της πείνας και της ινσουλίνης στο αίμα σας, με αποτέλεσμα να ελέγχεται και η συσσώρευση του λίπους. Τα γεύματα αυτά προσπαθήστε να είναι ισοθερμιδικά και σε όλα να περιέχεται μια καλή πηγή πρωτεΐνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 8 περιπτώσεις που ο «μικρούλης» σου …συρρικνώνεται!

 

Η διατροφή σας να βασίζεται σε φυσικές-ανεπεξέργαστες τροφές, ή σε τροφές που έχουν υποστεί τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία.

  • Αποφύγετε τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και ότι τα περιέχει.
  • Προτιμήστε τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
  • Αποφύγετε όσο μπορείτε τις υγρές θερμίδες, καθώς δεν δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να χάνεται το μέτρο, κατά τη πρόσληψη τους.
  • Μην πιέζεστε με δίαιτες που σας εξοντώνουν και σας κάνουν να τα παρατάτε στη πρώτη δυσκολία. Προσπαθήστε να κάνετε τις αλλαγές αυτές, τρόπο ζωής! Fitnessis a Lifestyle!!
  • Συνδυάστε διατροφή και άσκηση για καλύτερα αποτελέσματα. Κυκλικές προπονήσεις με βάρη και διαλλειμματικές προπονήσεις (σπριντ), είναι αυτά που θα σας δώσουν το σώμα που πάντα θέλατε.